Categorieën
Blog Goeree-Overflakkee Slide Zonsondergang

Oktober herfstavond zonsondergang

Oktober herfstavond zonsondergang

October autumn evening sunset

Schitterend om te zien hoe in half uur tijd de lucht zo vaak kan zo mooi kan veranderen

It is wonderful to see how the air can change so nicely in half an hour

Grevelingenmeer
De Grevelingen (thans het Grevelingenmeer) is een voormalige zeearm van de Noordzee, gelegen tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, op de grens van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. In het kader van de Deltawerken werd de Grevelingen door de Grevelingendam (1965) en de Brouwersdam (1971) van zee afgesloten. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa, en is vooral van belang voor de watersport en recreatie. Het zoutgehalte van het Grevelingenmeer wordt op peil gehouden door de Brouwerssluis, een doorlaatsluis in de Brouwersdam, waarmee zeewater ingelaten wordt. Een gebied met een oppervlakte van 13.872 ha is aangemerkt als beschermd Natura 2000-gebied.
Bron: Wikipedia

Groenbemesting
Groenbemesting is het telen van planten op een stuk grond om deze vervolgens onder te ploegen of te mulchen. Dit wordt gedaan om het percentage organische stof en het stikstofgehalte in de bodem te verhogen. Een deel van die organische stof wordt in de bodem omgezet in humus. Andere redenen zijn dat groenbemesters kunnen optreden als vanggewassen voor de opvang van meststoffen, dat ze kunnen helpen de bodemstructuur te verbeteren, bodemerosie kunnen tegengaan en soms ongewenste gewassen (onkruid) helpen onderdrukken.
Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Oktober herfstavond zonsondergang Oktober herfstavond zonsondergang Oktober herfstavond zonsondergang

8 reacties op “Oktober herfstavond zonsondergang”

Prachtig gewoon!!!!! Als ik deze luchten zie dan gebeurt er wat. Dreiging, zon, regen, storm, of wat het ook mogen zijn. Werkelijk prachtige luchten.
ook het koolzaad staat er mooi goudgeel op met daarachter de al verkleurende bladeren van de bomen voor de herfst.
Mooie taferelen om te zien en te delen.

Groet, Helma

Je neemt ons met deze prachtige serie op een mooie manier mee de zonsondergang in. Ik krijg bijna het gevoel alsof ik er bij was. Maar ja, dit soort zonsondergangen met wat wolken die het verloop vaak verrassend en onvoorspelbaar maken, vervelen natuurlijk ook nooit.
Een goeie week gewenst, Bram.

Goedemorgen Bram,

Herfst foto’s ziet heel mooi uit. Landschappen is daar schitterend om bloemen te zien bloeien. Gele bloemen is zeker heel veel te zien.Luchten van zonsondergang zie altijd verschillende kleuren. Echt super mooi geworden. Wij kijken ook uit de raam. Je ziet altijd mooie kleuren. En vooral ook vliegtuigstrepen. Zie jou foto’s ook heel goed. Ik heb je foto’s genoten.

Ik wens jou mooie week toe!

Groetjes J&F.

Reacties zijn gesloten.