Categorieën
Landbouw Slide Zomer

Oogstdag 2017 Tinte Voorne-Putten

Oogstdag 2017 Tinte Voorne-Putten

Harvest Day 2017 Tinte Voorne-Putten


Wereldrecord ‘Langste plantenbak’
Tienduizenden lobelia’s, zonnebloemen, hortensia’s, orchideeën en chrysanten in een bijna 1400 meter lange plantenbak langs de N57. De wereldrecordpoging van Plattelandsjongeren Voorne is binnen: na het meten blijkt de plantenbak maar liefst 1370,45 meter te zijn. Het record was ter ere van het 70-jarig bestaan van P.J. Voorne. Ze vroegen in december vorig jaar toestemming aan de Guinness World Records organisatie en zijn sinds maart druk bezig met de voorbereidingen.

“We hebben een reglement ontvangen waarin de voorwaarden staan”
“Zo moet het één lange bak zijn en dus niet verschillende plantenbakken achter elkaar.
Er mogen geen onnodig grote gaten tussen de planten en bloemen zitten, we moeten echte potgrond gebruiken en er moeten planten in staan die in een plantenbak thuishoren.”

Voorne-Putten
beslaat een gebied in de provincie Zuid-Holland tussen het Haringvliet, het Spui, de Oude Maas en het Brielse Meer, direct ten zuiden van het haven- en industriegebied van de Rijnmond.

Tinte
Tinte is een dorpje in de Nederlandse gemeente Westvoorne en is gelegen op het eiland Voorne-Putten in de provincie Zuid-Holland.
Het is gelegen in de polder te midden van de drie grotere plaatsen Brielle, Rockanje en Oostvoorne.

Oogstdag 2017 Tinte
de Plattelandsjongeren Voorne organiseerden weer een Oogstdag rond de boerderij van de familie Boogert aan de Kerkhoekweg in Tinte. Evenals in 2007 en 2012 vormt de tarweoogst van verleden tot heden was het hoofdprogramma van de dag. Het 1 hectare grote Maisdoolhof vormde een van de vele andere activiteiten, een stoom gedreven houtzagerij één van de vele demonstraties!

‘Voor ieder wat wils’ was de term die de Oogstdag goed verwoorde. Het gehele terrein rond de schitterende stee van de familie Boogert werd benut om een compleet dagje uit voor de hele familie aan te bieden. De entree werd gevormd door een laan van standhouders die met hun bedrijfspresentatie de Oogstdag mede mogelijk maken.

Op het erf van de boerderij was een horecaplein met eet- en drinkgelegenheden en waar het publiek vermaakt wordt met het ‘Rad van avontuur’ en optredens van shantykoor 3x Niks uit Heenvliet, een traditionele klompendans door enthousiaste PJ Voorne leden en een zanger/dj. Verderop richting de boerderijtuin waren demonstraties van oude ambachten, een klucht door de toneelgroep van PJ Voorne en een Boerenmarkt met o.a. streekproducten.

Op het land rond de boerderij is er ruimte voor het grotere werk. Een show van nostalgische tractoren en nostalgische werktuigen, demonstraties met verschillende werktuigen en de demonstraties rondom de tarweoogst van verleden tot heden boden het publiek volop kijk plezier. Voor de kinderen was er op het hele terrein van alles te beleven; o.a. het gigantische Maisdoolhof, ponyrijden, schminken, oudhollandse spelen en een draaimolen vermaakten  onze kleinste bezoekers.

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Oogstdag 2017 Tinte Voorne-Putten Oogstdag 2017 Tinte Voorne-Putten Oogstdag 2017 Tinte Voorne-Putten

12 reacties op “Oogstdag 2017 Tinte Voorne-Putten”

Wow……. wat een enorme lange plantenbak zeg maar ook nog eens een hele mooie!!! Prachtig om te zien met al die fleurige en kleurige bloemen. Zo te lezen waren er ook nog aardig wat regels aan verbonden.
Ook de andere foto’s heb je heel mooi naar voren gebracht. De oude vrachtwagen met de melkbussen, de machines voor op het land en de tractoren. Werkende mensen en oude auto’s. Werkelijk heel mooi en prachtig weergegeven.

Groetjes, Helma

Fantastisch Bram, maar die 2 boerinnen die slaan écht alles, ze zullen blij zijn met dat plaatje,
dit moet een fantastische happening zijn ge weest,
puur genieten

En… heeft de plantenbak het gehaald?
Ik vind het wel een grappig record. Wel enorm lang. Prachtige serie van een gezellig festijn. Er viel zo te zien genoeg te zien en te beleven.

Hoi Bram,

mooie serie van het oogsten, met oude
en nieuwe auto’s en machines, tractors enz!
de pop van strobalen en rollen is erg mooi gelukt..
complimenten weer voor je fotowerk, groetjes Nieske

Heel leuke foto’s om te zien. De boeren en boerinnen hebben maar druk mee. Er moeten hooi balen naar binnen halen. Er word daar goed bij gehouden. Plantenbak langs wegen is echt heel leuk gedaan. En derde foto hebben leuk gedaan met pop balen versierd. Ik heb je foto’s genoten. Gelukkig is nog goed weer om te doen.
Fijne week gewenst.

Reacties zijn gesloten.