Categorieën
Bloemen Dieren Overige Architectuur Slide Zomer

Oostenrijk Gebouwen Bloemen Dieren

Oostenrijk Gebouwen Bloemen Dieren

Austria Buildings Flowers Animals

Op Facebook, klik op de onderstaande link, voor de complete serie en grotere foto’s!

Karinthië is een deelstaat van Oostenrijk. De hoofdstad is Klagenfurt, wat tevens de grootste stad van de deelstaat is. In Karinthië woont een minderheid van Slovenen.
Oppervlakte: 9.536 km²
Hoofdstad: Klagenfurt

Oostenrijk kent drie verschillende klimaten.
De hoogste gebieden zo als de Bundeslanden Tirol en het Voralgebergte hebben een hooggebergteklimaat.
De tussenliggende gebieden hebben een koud landklimaat wat inhoud dat daar koude winters en vrij koele zomers zijn.
De  lager gelegen Bundeslanden hebben een gematigd landklimaat.

Karinthië ligt in het zuidoosten van Oostenrijk en grenst aan Slovenië en Italië en heeft een gematigd landklimaat.
Doordat Karinthie beschut ligt tussen de Alpen en het Karawankengebergte kan de warme lucht vanaf de middelandse zee zijn gang gaan.

Daar de warmte en zonnige dagen al vroeg in het voorjaar beginnen kunnen de vele meren in Karinthië een watertemperatuur bereiken van wel 28 graden.

Zo is het dan ook heerlijk om al in het voorjaar en de zomer op een van de rondvaartboten op het water te varen, of een waterfiets of fluisterbootje te huren.

Wanneer men op de warme dagen naar een hoogte gaat van 1800 tot 2000 meter zal men dit als een aangename verkoeling beschouwen.

Wie in de winter naar Oostenrijk gaat heeft over het algemeen de bedoeling om te gaan wintersporten.
Waren in het verleden alleen de hoger gelegen gebieden als Tirol en het Voralgebergte de wintersportgebieden van Oostenrijk, tegenwoordig doet Karinthië daar niet voor onder.
Met de vele wintersportgebieden  als o.a de Gerlitzen, Hermagor, Bad Kleinkirchheim, Turracher Höhe treft u uitstekende weercondities voor allerlei wintersporten aan.

De Hohe Tauern
De Hohe Tauern is een langgerekt bergmassief, midden in de Centrale Alpen in Oostenrijk.
De Hohe Tauern is ongeveer 120 km lang van oost naar west, en 50 km breed van noord naar zuid.
In de Hohe Tauern bevinden zich de hoogste bergen van Oostenrijk, en de oostelijkste toppen hoger dan 3000 m in de Alpen.
Sinds 1981 zijn grote delen van het bergmassief (1836 km²) uitgeroepen tot nationaal park (Duits: Nationalpark Hohe Tauern).

Naamgeving
Tauern” betekent bergpas, de noord-zuid passen over de Tauern werden hoge bergpassen genoemd. In de Middeleeuwen ging de naam over op de bergen zelf.

Economie

  • De belangrijkste bron van inkomsten van de bewoners is, zoals overal in de Alpen, het toerisme, zowel ‘s winters als ‘s zomers.
  • In het midden van het massief (rond de Glocknergroep en de Schobergroep) ligt het Nationaal park Hohe Tauern, met 180.000 ha het grootste Nationaal park in Oostenrijk.
  • Na instelling van het Nationaal park Hohe Tauern is het toerisme toegenomen.
  • De meeste toeristen bezoeken het gebied voor bergklimmen of wandelen. Buiten het Nationaal park Hohe Tauern wordt ook geskied.
  • In sommige dalen zijn stuwdammen gebouwd om energie te winnen, zoals in het Maltatal.
  • Belangrijke verkeersverbindingen over de Hohe Tauern zijn de Felbertauerntunnel, de toeristische Großglockner-Hochalpenstraße, de Tauerntunnel (spoorweg) en de Katschbergtunnel.


Bron: Karinthië info & Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Oostenrijk Gebouwen Bloemen Dieren Oostenrijk Gebouwen Bloemen Dieren Oostenrijk Gebouwen Bloemen Dieren

12 reacties op “Oostenrijk Gebouwen Bloemen Dieren”

Weer een prachtreeks en iedere foto een juweeltje. Ik heb ook genoten van de paardjes en de varkens . Mooi land, helaas voel ik mezelf er niet thuis. Krijg het benauwd in berglanden…t

Hoi Bram,
wat ziet het er daar toch mooi en vredig uit. Je fotoserie heb je geweldig mooi weergegeven en de serene natuur mooi met de uitzichten vermengd. De houten huizen zijn sowieso al geweldig om te zien maar de watermolen van foto 11 steelt voor mij de show. Ik zou hier op deze weide graag eens verblijven. Bloemen, dieren en prachtige landschappen/uitzichten.
Groet, Helma

Van begin tot eind weer een prachtige serie, Bram. Vooral de landschappen zijn weer indrukwekkend.
Het is gisteren op verschillende plaatsen in Oostenrijk tot zwaar onweer en overstromingen gekomen, zag ik. Dan heb jij het gelukkig beter getroffen.

Echt belevenis om mee te maken. Wat is daar mooi. Er zijn ook verschillende temperaturen. Komt ook de hoogte. Hoe hoger gaat dan word temperatuur verschil. Veulens wat zijn toch prachtig beesten om te zien. Overdekte brug hebben daar heel apart.Hangbuikzwijn hebben daar prachtig leven. Totaal anders dan hier in Nederland. Daar kun je ook bootjes huren. Dat is ook heel mooi. Natuur is daar echt geweldig!! Mooie foto’s verslag heb je gemaakt.
Fijne week gewenst.

Reacties zijn gesloten.