Categorieën
Landschap Slide Zomer

Oostenrijk Karinthië

Oostenrijk Karinthië

Austria Carinthia

Karinthië is een deelstaat van Oostenrijk. De hoofdstad is Klagenfurt, wat tevens de grootste stad van de deelstaat is. In Karinthië woont een minderheid van Slovenen.
Oppervlakte: 9.536 km²
Hoofdstad: Klagenfurt

Oostenrijk kent drie verschillende klimaten. De hoogste gebieden zo als de Bundeslanden Tirol en het Voralgebergte hebben een hooggebergteklimaat. De tussenliggende gebieden hebben een koud landklimaat wat inhoud dat daar koude winters en vrij koele zomers zijn.  De  lager gelegen Bundeslanden hebben een gematigd landklimaat.

Karinthië ligt in het zuidoosten van Oostenrijk en grensd aan Slovenië en Italië en heeft een gematigd landklimaat. Doordat Karinthie beschut ligt tussen de Alpen en het Karawankengebergte kan de warme lucht vanaf de middelandse zee zijn gang gaan.

Daar de warmte en zonnige dagen al vroeg in het voorjaar beginnen kunnen de vele meren in Karinthië een watertemperatuur bereiken van wel 28 graden.

Zo is het dan ook heerlijk om al in het voorjaar en de zomer op een van de rondvaartboten op het water te varen, of een waterfiets of fluisterbootje te huren.

Wanneer men op de warme dagen naar een hoogte gaat van 1800 tot 2000 meter zal men dit als een aangename verkoeling beschouwen.

Wie in de winter naar Oostenrijk gaat heeft over het algemeen de bedoeling om te gaan wintersporten. Waren in het verleden alleen de hoger gelegen gebieden als Tirol en het Voralgebergte de wintersportgebieden van Oostenrijk, tegenwoordig doet Karinthië daar niet voor onder. Met de vele wintersportgebieden  als o.a de Gerlitzen, Hermagor, Bad Kleinkirchheim, Turracher Höhe treft u uitstekende weercondities voor allerlei wintersporten aan.

Bron: Karinthië info

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Oostenrijk Karinthië Oostenrijk Karinthië Oostenrijk Karinthië

15 reacties op “Oostenrijk Karinthië”

Het zijn stuk voor stuk mooie ansichtkaarten geworden! Maar die laatste met het watervalletje waarbij je de beweging in het water zit, vind ik echt top.

Dit is toch wel heel erg mooi om te zien Bram! Prachtig om de landschappen zo te bekijken en dit geeft tevens een prachtig beeld van hoe het daar is. Je informatie is ook een welkome info. Ik ben zelf nog nooit in Oostenrijk geweest maar dat kan nog komen. Ik heb genoten van deze mooie foto’s.

Groet, Helma

Heel mooi, Bram. Ooit, heel lang geleden, om wat preciezer te zijn begin juli 40 jaar geleden, heb ik mijn hart verloren in de Franse Alpen. Oostenrijk ziet er wat lieflijker uit, maar met berglandschappen kun je me altijd blij maken.

Het is al heel lang geleden dat ik er ooit vakantie vierde, al zeker meer dan 30 jaar maar het is precies zoals ik het me herinner. Prachtige foto’s die me weer even mee terug nemen!

met plezier je serie van dit voor mij bekende gebied bekeken…. heerlijke plaats voor de landschapsfotograaf…. mooie verzorgde platen toon je Bram!

Geweldige mooie serie Bram. Fijn dat we zulk mooi weer hadden. Zou best wel weer terug willen alleen moest het niet zo’n eind rijden zijn.

Wow wat is in Oostenrijk heel erg mooi. Rondvaartboten moet daar ook mooi wezen om te varen. Dan zie je ook hoogte van bergen. Oostenrijk zijn wij nooit geweest. Beekjes zie je daar ook veel. In Oostenrijk hebben daar ook prachtig huizen. Heel anders dan hier. Ik heb je foto’s genoten. Fijne week Bram.

Reacties zijn gesloten.