Categorieën
Historisch Slide Treinen

Oude treinen hemelvaartweekend

Oude treinen hemelvaartweekend

Old trains Ascension weekend

Sporen naar het Verleden 25 t/m 27 mei

Het jaarlijkse treinenfeest van de Stoomtrein Goes-Borsele! Jong en oud genoten van treinen in allerlei maten, indrukwekkende machines en nog veel meer. Beleefden de kracht van stoom en diesel, met sissende machines, schelle fluiten en brullende motoren.

Dit jaar waren er twee stoomlocomotieven te gast. De Stoomstichting Nederland (SSN) was aanwezig met stoomlocomotief NS 8811. Deze bijzondere ‘zadeltanklocomotief’ (met de watertender liggend over de ketel) (foto 10) stamt uit 1943. De locomotief kwam als oorlogsmachine van het Engelse War Department in 1945 naar het Europese vasteland. Na afloop van de oorlog nam NS de locomotief over, om haar tot 1953 te gebruiken. Daarna deed de loc dienst bij de Staatsmijnen. De SSN heeft de locomotief volledig gerestaureerd.

De andere gast was stoomlocomotief ‘Tom’(foto’s 1, 3, 4, 6, 7 en 11). Deze Duitse industrielocomotief kwam in 1974 naar de Hoogovens in IJmuiden. De machine doet bij Hoogovens Stoom IJmuiden (HSIJ) dienst als trekkracht voor de excursietreinen op het terrein van Tata Steel. Deze stoere stoomloc, die 12 jaar geleden voor het laatst het eigen terrein verliet, was voor het eerst in Goes te gast!

RTM Ouddorp

De Tram van de eilanden
De stoker gooit nog een schep kolen op het vuur en de machinist trekt aan de stoomfluit. Alle passagiers instappen! Maak een reis door het verleden met de tram op de Brouwersdam. Kijk vanuit een schommelende coupé naar de boten op het Grevelingenmeer en luister naar de verhalen van de conducteurs over de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, ooit de grootste vervoerder in dit gebied.

Het RTM-museum aan de noordkant van de Brouwersdam beschikt over een fraaie collectie stoom-en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagens allen in gebruik geweest bij RTM, waarmee nog steeds wordt gereden. Dwaal ook eens rond door de remise en bekijk het oude postrijtuig en de enig nog bestaande kampeerwagon. Leuke tip: combineer een tramrit met een boottocht over de Grevelingen, een combitocht met historische tram en bus vanuit Rotterdam of een bezoek aan het streekmuseum per RTM-museumbus.

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Oude treinen hemelvaartweekend Oude treinen hemelvaartweekend Oude treinen hemelvaartweekend

8 reacties op “Oude treinen hemelvaartweekend”

Prachtig om te zien die oude loc’s. Je kon er ook nog een hele mooie serie van maken en je had er geweldig mooi licht bij. Dit zal menig hart sneller doen kloppen denk ik zo. Echt heel mooi. Oude tijden herleven 🙂
Groet, Helma

Wat een prachtige platen Bram, kunnen zo in een mooi boek over deze mooie treinen! De entourage is ook heel mooi zo in het groen en bij de meeste foto’s zou je niet zeggen dat het in de moderne tijd is gefotografeerd.
De tweede serie heeft ook nog eens prachtig licht van de zonsondergang.
De foto van de Haas vind ik ook super!

die oude treinstellen zijn altijd interessant Bram…

heel mooie foto’s en met interessante uitleg…

prettige dag gewenst

Reacties zijn gesloten.