Categorieën
Diversen Lente Schepen Slide

Pinkstersail 2018 Hellevoetsluis

Pinkstersail 2018 Hellevoetsluis

De liefhebbers van oude zeilschepen kwamen tijdens het Pinksterweekend weer ogen te kort!
Waar ruim 200 jaar geleden de Zilvervloot aan wal gebracht werd door Piet Hein werdt tijdens de 27 ste Pinkster Sail een historische zeilrace gehouden.
Tussen de 40 en 60 schepen namen deel aan een bijzondere tocht vanuit Hellevoetsluis.
Schokkers, Klippers, Botters, en Zeevalken varen het water dan op het weidse en door zeilliefhebbers bejubelde Haringvliet.

Schipperbitter
“Het evenement is ooit begonnen door distilleerderij De Kuyper en was bedoeld als promotie van het bekende schippersbittertje,” aldus Simone Ruitenga, eigenaar van het schip ‘Linquenda II’ en sinds zestien jaar de organisatie van het evenement. “Een aantal schippers van de zogeheten bruine vloot maakten daar een weekend van. Na even weggeweest te zijn geweest is die eerste sponsor weer terug! En daar zijn wij heel blij mee!”

Gaffel getuigde schepen
Op de vrijdag voor Pinksteren meerden de deelnemende schepen aan in de haven. De vloot bestond uit onder meer Schokkers, Klippers, Botters, en Zeevalken. De meesten zijn qua uitstraling authentiek. Voorwaarde voor deelname is dat het allemaal zogeheten gaffel getuigde schepen zijn. Er werdt in drie klassen gevaren afhankelijk van de verschillende lengtes van de schepen.
Bron info: Pinkstersail

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Pinkstersail 2018 Hellevoetsluis Pinkstersail 2018 Hellevoetsluis Pinkstersail 2018 Hellevoetsluis

12 reacties op “Pinkstersail 2018 Hellevoetsluis”

Prachtig om al die schepen te zien Bram. Als je er inderdaad een voorliefde voor hebt en het is dan ook nog eens mooi weer dan heb je echt een topdag daar aan het water.
Mooie details, kleuren en scherpte. Bovendien zijn de verschillende compo’s ook echt weer meer dan de moeite waard. Heel mooi gedaan.

Hartelijke groet, Helma

Pinkstersail is juist heel mooi om te zien. Wat leuk dat je daar bent geweest. Je ziet zoveel verschillende oude zeilschepen. Ik val wel op steeds meer vaar boten komt. Dit merken in Haarlem ook. Ik vind ze heel mooi gezicht. Ik heb je foto’s genoten om te zien. Het is weer prachtig weer geworden. Fijne week gewenst. Groetjes,

Je hebt de vlootschouw op voortreffelijke wijze afgenomen en netjes op het gevoelige chipje vastgelegd.
Prachtig om zoveel verschillende oude zeilschepen bijeen te zien.
Heb je ook nog (detail)foto’s gemaakt terwijl de schepen voor anker lagen?

Reacties zijn gesloten.