Categorieën
Bloemen Goeree-Overflakkee Lente Slide

Pioenrozen Peonies Paeonia

Pioenrozen Peonies Paeonia

Seizoen 2015 groei, oogst en bloei / Season 2015 growth, harvest and blooms

Pioenrozen Peonies Paeonia

Pioenrozen Peonies Paeonia

Pioenrozen Peonies Paeonia

Pioenrozen Peonies Paeonia

5X7E6981

5X7E7010

5X7E7011

5X7E7165

5X7E7203

5X7E7205

5X7E7454

5X7E7476

5X7E7477

5X7E7553

5X7E7562

5X7E7576

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Pioenrozen of Paeonia zijn gemakkelijke langbloeiende planten voor de tuin. De prachtige bloemen kunnen goed in een vaas binnen worden gezet.

Algemene informatie

Er zijn meer dan 1000 verschillende soorten pioenrozen, met veel verschillende kleuren. Ook de vormen van de bloemen zijn divers, er zijn enkele bloemen, half gevulde en gevulde bloemen. De bloemen kunnen wit, roze, rood of geel zijn.

De meeste soorten worden niet hoger dan 1m. Pioenrozen zijn winterharde vaste planten, die zeker 20 jaar lang mooi kunnen blijven bloeien.

De pioenroos houdt van veel zon en heeft een steuntje nodig voor de lange steel, met aan het einde de grote, zware bloem. Pioenrozen kunnen in de border staan, maar ook in een pot worden gehouden. In het laatste geval moet je wel zorgen voor een grote pot en de planten veel mest geven. De aarde moet voldoende nat gehouden worden. Je zult dus dagelijks moeten gieten.

Standplaats pioenrozen

De pioenroos houdt van veel zonlicht. Een plaats in de tuin waar minstens vijf uren de zon schijnt is perfect. De grond moet vochthoudend zijn, maar wel goed gedraineerd. Verder heeft de plant voedsel nodig en humus.

Bloei

De pioenroos bloeit in mei en juni met grote bloemen in de kleuren wit, geel, roze of rood. De bloemen zin enkel, half gevuld of gevuld, afhankelijk van de soort.
De bloemen zijn geschikt voor snijbloem. Haal niet in één keer alle bloemen van de plant, maar laat twee à drie stengels staan, om als energie opslagplaats te dienen voor de plant. Zet de bloemen in koud water in een vaas.

Bron en meer info: PlantNU


Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

9 reacties op “Pioenrozen Peonies Paeonia”

Wouw deze bloemen is zeker echt schitterend om te zien. Bloeien deze bloem erg lang. Ik vind deze kleur heel mooi Bram. Prachtig serie foto’s heb heb je gemaakt in velden.
Fijne zondag.

Pioenen, de rode, ze hebben een zeer grote betekenis gekregen in mijn leven. Morgen ga ik er een boeket neerleggen op het graf van mijn broer, vier jaar terug overleden. Het waren zijn lievelingsbloemen waarmee we hem omringd hebben bij zijn sterven. Geen witte, wel rode. Die zag hij het liefst. Ik heb nog altijd één gedroogd pioen van vier jaar terug, ze zijn zo teer en toch heb ik er eentje kunnen laten drogen. Fijne dag nog en het zijn weer zoals altijd prachtige foto’s.

Wat een zee aan pioenrozen, zoveel heb ik er nog nooit bij elkaar gezien. Maar ik vind de detailfoto’s van de bloemen in de verschillende stadia het mooist. Zo’n veld vol zal vast de moeite waard zijn als ze allemaal in bloei staan.

Mijn vorige buren hadden een enorm exemplaar in de tuin met bloemen van wel 30 cm doorsnee. Zelf ben ik er niet zo succesvol mee helaas. Je laat prachtige close-ups van de knoppen zien en de laatste vier foto’s zijn een serie op zich! Wat zal het een mooi gezicht zijn als zo’n heel veld in de bloei staat!

Reacties zijn gesloten.