Categorieën
Historisch Slide

Pisa Italië

Pisa Italië

Pisa Italië

Pisa Italië

Pisa Italië

5X7D3131

5X7D3137

5X7D3142

5X7D3156

5X7D3182

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Pisa is een stad in Italië nabij de mond van de rivier Arno in de regio Toscane.
Het is tevens hoofdstad van de provincie Pisa.
De stad telt ongeveer 89.000 inwoners, Pisano (enkelvoud) en Pisani (meervoud) genaamd.
De stad is vooral beroemd om zijn “scheve toren”.

Geschiedenis

In de middeleeuwen was Pisa een van de vier maritieme republieken van Italië, samen met Venetië, Genua en Amalfi. In de 12e en 13e eeuw beleefde Pisa zijn glorietijd en veroverde de stadstaat onder andere Sardinië. In 1284 werd Pisa echter verslagen door Genua. In 1406 werd Pisa veroverd door de Florentijnen en was het definitief gedaan met de zelfstandigheid. Het behoorde later tot het Groothertogdom Toscane tot het in 1871 opging in Italië. Zie voor meer informatie: Republiek Pisa.

De wellicht bekendste Pisaan ooit, Galileo Galilei, heeft zijn naam gegeven aan de internationale luchthaven van Pisa, de belangrijkste luchthaven van Toscane. Pisa is verder een vaste stopplaats voor treinen van Rome en verder richting Genua en Frankrijk en terug, en overstapplaats voor bestemming Florence.

Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

10 reacties op “Pisa Italië”

Je schotelt ons weer een mooie serie voor, Bram. Zo te zien had je met het weer opnieuw geen geluk, maar dat is voor de foto’s helemaal niet erg, want daardoor heb je geen last van harde contrasten en donkere schaduwpartijen

Reacties zijn gesloten.