Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Slide Zonsondergang

Polder en Slikken van Flakkee

Polder en Slikken van Flakkee

Slikken van Flakkee

De Slikken van Flakkee liggen tussen Goedereede en Herkingen (achter Melissant). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het Grevelingenmeer. Het totale gebied bestaat uit ca. 1500 ha. drooggevallen grond, en uit 1250 ha. water dat ondieper is dan 2,5 meter. De oeverlengte bedraagt ca. 20 km. De breedte van het gebied varieert tussen de 500 en 2500 meter.

Heckrunderen en Fjordenpaarden

Gedurende het gehele jaar grazen er op de Slikken van Flakkee Heckrunderen en Fjordenpaarden. De kudde bestaat uit ongeveer 50 merries van verschillende leeftijden en ongeveer 30 veulens. Fjordenpaarden zijn vriendelijke, rustige dieren, die weinig verzorging nodig hebben en zich uitstekend kunnen redden in dit gebied.
Bron en meer info: VVV zeeland

Heckrund

Het heckrund is een ras van het rund (Bos domesticus),
genoemd naar de Duitse broers Heinz en Lutz Heck.

heckrunderen worden in Nederland ingeschakeld voor de begrazing van natuurgebieden. Dankzij hun “wilde eigenschappen” kunnen ze het hele jaar buiten doorbrengen en hebben ze weinig zorg nodig. Door een efficiënte spijsvertering – en toegang tot vezelrijke voeding – produceren heckrunderen relatief weinig methaangas en is de consistentie van hun mest relatief vast.

Fjord (paard)

De fjord of het fjordenpaard is een van de drie inheemse paardenrassen van Noorwegen en ook een van de oudste en zuiverste rassen ter wereld. Het fokken gebeurde voornamelijk in het westen van het land. Over de oorsprong van het ras is niet veel bekend.
Bron en meer info: Wikipedia

Kenmerken

  • Schofthoogte: 1,35 tot 1,50 m.
  • Karakter: werkwillig, koelbloedig, enthousiast en nieuwsgierig. Maar kan ook zeer koppig zijn. Doorgaans betrouwbaar en rustig. Een prettig familiepaard.
  • Vachtkleur: er zijn vijf geaccepteerde kleuren: vaalbruin (isabel), vaalgrijs (grå), vaalrood (rødblakk), vaalgeel (gul) en vaalwit (uls). Het gaat hier om variaties van de zogenaamde wildkleur, met een aalstreep; een donkere streep die begint in de manen, over de rug loopt en eindigt in de staart.
  • Aftekeningen: behalve een (zeldzame) kleine ster op het voorhoofd zijn witte aftekeningen niet toegestaan.[
  • Beharing: de kuif van de manen bedekt bij een volwassen paard de helft tot twee derde van het hoofd. De traditie bepaalt dat de tweekleurige manen, die eigenlijk zouden hangen, zo geknipt worden dat zij rechtop staan en dat de gebogen lijn van de nek geaccentueerd wordt.
  • Hoofd: goed geproportioneerd, klein en goed gedefinieerd met een breed en vlak voorhoofd. Korte afstand van de ogen tot aan de mond. Grote, donkere en heldere ogen met een rustige uitdrukking. Neusgaten groot, en qua proportie dusdanig dat de mond een “vierkant” voorkomen krijgt. Oren moeten relatief kort zijn, parallel, met een pluisje op de uiteinden en niet te dicht bij elkaar gezet.
  • Ruime gangen; stap, draf en galop.
  • Gebruik: recreatie, buitenritten, trek- en tuigpaard (mensport), voltige. Er worden ook regelmatig fjorden gebruikt voor de dressuur, de endurance, het springen en westernrijden.

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Polder en Slikken van Flakkee Polder en Slikken van Flakkee Polder en Slikken van Flakkee

9 reacties op “Polder en Slikken van Flakkee”

Hier kan je prima terecht voor een fresh mind 🙂 zeker met zoveel wind als de laatste dagen. Ik meen de oude zeedijk bij Herkingen als locatie te herkennen. Mooie weergave van dit uitgestrekte gebied en hopelijk is het snel wat beter weer.

Prachtig om te zien al die foto’s van polder. Wat is daar lekker rustig om te kijken. Zonsondergang is heel mooi gezicht. Wij kijken ook vaak uit de raam bij ons. Deze dieren staat heel mooi op de foto’s. Dit is puur genieten Bram!

Reacties zijn gesloten.