Categorieën
Herfst Landschap Portfolio Slide

Posbank Zijpenberg Rheden

Posbank Zijpenberg Rheden

Nationaal Park Veluwezoom

Posbank Zijpenberg Rheden

Posbank Zijpenberg Rheden

Posbank Rheden

Posbank Zijpenberg Rheden

5X7D7887

Posbank Zijpenberg Rheden

5X7D7907

5X7D7911

5X7D7915

5X7D7929

5X7D7932

5X7D7938

5X7D7942

5X7D7961

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Posbank

De Posbank bij Rheden (Nederlandse provincie Gelderland) is de naam van een natuurmonument en een naastgelegen theehuis, op de rand van een met heide begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP, van waaraf een uitzicht mogelijk is over het IJsseldal, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland. Ter vergelijking: het hoogste punt op de Veluwe is het nabijgelegen “Signaal Imbosch” (110 m). De uitspanning die vroeger op de Posbank stond is bij een brand in 1996 verwoest. In 2002 heeft Natuurmonumenten een nieuw theehuis laten bouwen volgens een bijzonder en duurzaam ontwerp. De Posbank is onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom.

Nationaal Park Veluwezoom


Nationaal Park Veluwezoom is een natuurgebied van 5000 hectare op de Veluwe in de provincie Gelderland dat in zijn geheel eigendom is van de vereniging Natuurmonumenten. In 1930 werd het het eerste nationaal park in Nederland. Het heuvelachtige gebied bestaat grotendeels uit gevarieerd bos, heide, en een enkele zandverstuiving. In het zuidelijke, meest heuvelachtige deel van het park liggen meerdere landgoederen zoals Heuven, Beekhuizen. Centraal in het nationaal park ligt het bekende uitzichtpunt de Posbank. Het natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

10 reacties op “Posbank Zijpenberg Rheden”

Het zijn stuk voor stuk weer prachtige foto’s, Bram. Het veranderende licht en de nevelslierten hebben je lekker sfeervolle beelden opgeleverd. Als ik er eentje uit zou mogen zoeken, dan zou het waarschijnlijk die met de zonneharp tussen de bomen zijn.

wat een mooi natuurgebied in de nevel Bram..

een verrassende laatste foto, maar wel heb ik een lichte voorkeur voor het vierde plaatje..

stuk voorstuk fraaie beelden..

groeten

Prachtserie en wat ziet de hei er anders uit bij dit vroege zonlicht. Voor mij springt foto 4 er uit: wat een mooie kleuren!! Door de mist krijgen de foto’s veel meer diepte en wat leuk dat je op de laatste foto nog een reebok witst te verschalken! De voorlaatste foto met zonneharp is ook prachtig! Kortom alle foto’s zijn een lust voor het oog!

mooi bram wat je laat zien, laat je in sprookjes geloven hé,
ook al vallen er bommen in een ander land, als je jouw foto’s ziet blijf je rotsvast geloven in de natuur,
adembenemende mooie plaatjes

Reacties zijn gesloten.