Categorieën
Landschap Portfolio Slide Zomer

Rondvaart Millstätter See Oostenrijk

Rondvaart Millstätter See Oostenrijk

Round trip Millstätter See Austria

Millstater See-Schifffarhrt
Het meer Millstater See is 12 km lang,
en is met zijn 142 m niet alleen de diepst maar ook het warmste zwemmeer van Karinthië.
Duur van de vaartocht ca. 2 uur


De Millstätter See is een meer bij het stadje Millstatt in Oostenrijk.
Het meer heeft een lengte van 12 kilometer en is tot 1,5 kilometer breed.
Het is het op één na grootste meer van Karinthië, enkel de Wörthersee is groter.

Rond het meer zijn vijf grote dorpen gelegen,
die voor hun inkomsten voor een groot deel afhankelijk zijn voor het toerisme: Seeboden, Millstatt, Pesenthein, Dellach en Döbriach.


Door Michael Glanznig (Mglanznig) – own work, geodata from Map24 and KAGIS, CC BY-SA 2.0 at, Link

Millstätter See

Het water van de Millstätter See fascineert, de natuur betovert. Typisch voor de Millstätter See is de terrasvormige topografie. Het meer, op 600 meter, vormt de eerste trede. De tweede trede, op 900 meter, is het hoogplateau dat zich uitstrekt van de oostelijke tot de westelijke oever van het meer. Op 2000 meter ligt de derde trede, de Millstätter Alpe.

De Millstätter See ligt te midden van de bergenwereld van het Nationalpark Nockberge, de Millstätter Alpe met de Tschiernock, het Goldeck en de mystieke Mirnock. Haar prachtige kleurenspel en het kristalheldere drinkwater met een hoog gehalte aan mineralen verleiden tot unieke bergen- en merencontacten. Ruim 500 km wandelwegen ontsluiten het prachtige landschap tussen water en bergen. Direct aan het meer of op beleveniswandelingen hoort u steeds het geluid van zacht kabbelend water. Alpinistische hoogstandjes beleeft u op de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner op slechts 80 km van de Millstätter See. De granaten maken menige wandeling op de Millstätter Alpe of in de “Granatschlucht” tot een spannende speurtocht naar schatten. Nieuwe energie tankt u op de “Orten der Kraft” bij de Mirnock. Het pad leidt bijvoorbeeld langs een “Loch-Menhir”, die de blik richt op het Gipfelkreuz van de Mirnock.

Bron: Karinthië

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Rondvaart Millstätter See Oostenrijk Rondvaart Millstätter See Oostenrijk Rondvaart Millstätter See Oostenrijk

14 reacties op “Rondvaart Millstätter See Oostenrijk”

Heerlijk zo’n vaartocht. Het kost je geen energie en een prachtige wereld trekt aan je voorbij. Het is daar schilderachtig mooi.

Hoi Bram,
echt ontzettend mooi dit! Je kon werkelijk prachtige foto’s nemen van dit gebied wat je zag tijdens de vaartocht en dat is werkelijk schitterend te noemen.
Als meisje en jonge vrouw droomde ik van Karinthië maar het is allemaal anders gelopen 😉 Geweldig dat we via jou ogen ook veel van dit prachtige gebied kunnen zien. Bijzonder ook om te lezen dat dit meer terwijl het zo diep is, ook het warmste meer is!

Groetjes, Helma

Wat heb je het weer mee gehad tijdens deze vakantie Bram, prachtige blauwe luchten met mooie wolken is toch het mooist voor de landschapsfoto’s vind ik!!
prachtige opnames, moet wel een geniet vakantie zijn geweest!! heel mooie blog!

groet Nieske

Dat is weer en knappe, maar vooral ook erg mooie serie. Vooral die blauwe waas boven het berglandschap vind ik erg mooi. Lijkt me genieten, die vaartocht over de Millstätter See.

Mooie boottocht, volgens mij heb ik die in een grijs verleden ook wel eens gemaakt! Zo kun je prachtige landschapsfoto’s maken maar de foto van de kinderen vind ik ook geweldig!

Wederom een hele mooie serie, Bram. Wattigs de wereld om ons heen toch mooi, als je het wilt zien. Prachtig!

Och wat mooi daar om te zien in Rondvaart Millstätter See Oostenrijk. Echt mooie foto’s zijn het geworden. Twee kinderen hebben plezier erin. Heel leuk idee gedaan voor de kinderen. Dan lijken of het gaat varen. DE meer ziet helder uit. Mooi blauw. Huizen aan de bergen echt schitterend om te zien. Prachtig serie foto’s heb je gemaakt Bram. Daar zijn wij nooit geweest.
Ik wens jou fijne week.

Reacties zijn gesloten.