Categorieën
Landschap Molens Slide

Rucphen en omgeving

Rucphen en omgeving

Op een mooie begin Juni dag een ronde door Brabant gefietst.
Bij deze een kleine indruk en foto’s van onderweg.

Molen de Hoop (1840) Sprundel

De Hoop is een ronde, stenen beltmolen, die staat aan Molenerf 2 in het Brabantse Sprundel. De molen werd in 1840 in opdracht van Cornelis Peters gebouwd. Hierna volgden diverse eigenaren, tot in 1907 de familie Verpaalen de molen kocht.

Eigenaar

Omstreeks 1970 werd de gemeente Rucphen eigenaar van de molen. In opdracht van de gemeente is De Hoop maalvaardig gerestaureerd. In de molen zijn twee koppels maalstenen aanwezig.

Bron: Wikipedia

Heimolen (1840) Rucphen

De Heimolen, ook wel Broeke Molen of Hoevense Molen, de huidige plek was vroeger de Molenbaan in het dorp Bosschenhoofd, later het grondgebied van Hoeven, maar tegenwoordig de Heimolendreef in Rucphen is een ronde stenen beltkorenmolen, een bovenkruier. De

Naam

Heimolen is vernoemd naar de omliggende Hoevense Heide en noord-westelijk een restant van de Zegsche Heide. Rond 1840 waren de restheuvels begroeid met heide en de vele omsloten houtwallen zijn verdwenen, ook de kleine overhoeken met bosrestanten.

Omgeving

De omgeving van Rucphen is een ontginning in een hoogveengebied geweest met rivierafzettingswelvingen. Na de vervening bleef een zandlandschap over, door de boeren te gebruiken als wei- en bouwland.

Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Rucphen en omgeving Rucphen en omgeving Rucphen en omgeving

13 reacties op “Rucphen en omgeving”

Hele fraaie molens en mooie natuur daar tussendoor.
De molen met de rode doeken als windvangers vind ik echt onwijs mooi om te zien. Dit heb ik echt nog nooit gezien en de rode kleur maakt dat je wel naar deze molen moet kijken 🙂 🙂 🙂
De waterlelie en de waterlelies met de reflectie is een mooi natuurpareltje 🙂

Groetjes, Helma

Ik heb weer genoten van jouw foto’s Bram. Mooie molens, landschappen en close ups van bloemen. Die van de waterlelie met reflectie is super.

Wat een heerlijkheid die bloemenrijke weides, schitterend om te zien en prachtig gefotografeerd. Bijzonder die rode zeilen op de wieken van de molen geeft het een kleurrijke aanblik zo tegen de blauwe lucht!

Bram wat een heerlijke serie foto’s, ik vind het heerlijk om naar te kijken,
Op dit moment komt er niets uit mijn handen. ;-(
Maar dat komt vanzelf wel weer.

Bram nog een fijne dag, Erica

Ook deze ronde was zeker de moeite waard. Je bomenlaantje is aleen mooie opening. Mooie hoge molens zijn daar. Je bloemen zijn weer juweeltjes.

Dat was vast een hele mooie fietstocht aan je foto’s te zien. Brabant heeft ook vel mooie omgevingen. Foto 1, 4, 8 spraken mij wel aan. Geniet van de nieuwe week en ik wens je mooie momenten toe voor elke dag.

Reacties zijn gesloten.