Categorieën
Slide Winter Zonsondergang

Ruige zee Westkapelle

Ruige zee Westkapelle

Rough sea Westkapelle

Ruige zee Westkapelle

Ruige zee Westkapelle

Ruige zee Westkapelle

Ruige zee Westkapelle

storm

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Westkapelle (Zeeuws: Weskappel, in het dialect van Westkapelle: Wasschappel) is een plaats, met historische status als stad, in de gemeente Veere op de westelijke punt van het voormalige eiland Walcheren. Het ligt daarmee in de provincie Zeeland. Westkapelle had op 1 januari 2010 2705 inwoners.

 

Geschiedenis

Westkapelle is mogelijk gesticht in de tijd van de Vikingen. De nederzetting kreeg in 1223 stadsrechten maar had géén zitting in de Staten van Zeeland, reden waarom het een smalstad werd genoemd. De stad leefde hoofdzakelijk van de visvangst (haring). In 1400 sloeg een stormvloed de Westkaap weg, zodat een eind kwam aan de welvaart van Westkapelle. In die tijd is men begonnen met de aanleg van de Westkapelse Zeedijk, In 1454 werd de stad verkocht aan Heer Hendrik van Veere. In 1540 bezocht Keizer Karel V het stadje. Tot en met 1996 was Westkapelle een zelfstandige gemeente. Overblijfsel van de tijd dat Westkapelle smalstad was is de jaarlijkse kermis met bijbehorende schutterij de Gaaischieters.

Bron: Wikipedia

bedankt / thanks
signature

Ruige zee Westkapelle Ruige zee Westkapelle Ruige zee Westkapelle

11 reacties op “Ruige zee Westkapelle”

wat een actie en energie zit er in deze foto’s, bram!

zo heel anders dan wat we gewend zijn van jou met die vredige zonsop- en ondergangen! 😀

bij je tweede foto is het licht magnifiek!!!

fijn weekend, bram!

Het is een prachtige serie Bram maar ik ga voor de eerste foto. De warme kleur van de golfbrekers in de zon de supermooie lucht en de woeste zee erbij en de diepte die je creëert met de diagonale lijn, super!

Reacties zijn gesloten.