Categorieën
Goeree-Overflakkee Herfst Landschap Slide Zonsopkomst

September Zonsopkomst

September Zonsopkomst

In september een paar zonsopkomsten kunnen vast leggen.
Je hoeft niet meer zo extreem vroeg daar voor op te staan.

Heb van deze ochtenden steeds vijf foto’s geselecteerd
Heb er nog veel meer gemaakt 🙂 maar dan wordt het blog zo groot.

Herkingen

Herkingen is een dorp in de gemeente Goeree-Overflakkee, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 1.235 inwoners en is gelegen aan het Grevelingenmeer.

Molen en Kerken

De Dankbaarheid (1841)

In het dorp zijn de molen De Dankbaarheid (1841), de Hervormde Kerk en de Visbank (1754) te vinden. Naast de Hervormde Kerk is er ook een kleine Hersteld Hervormde Kerk te vinden die haar diensten belegd in de aula van de Christelijke School. Verder is er ook een Gereformeerde Gemeente te vinden. Alle drie de kerken zijn kleine gemeenten.

Visbank (1754)

Menheerse

Middelharnis

Middelharnis, in het plaatselijke dialect Menheerse genoemd, is een plaats in de gemeente Goeree-Overflakkee in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De plaats Middelharnis, met 7.290 inwoners per 27 juli 2018, vormt samen met Sommelsdijk één woonkern.

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

September Zonsopkomst September Zonsopkomst September Zonsopkomst

12 reacties op “September Zonsopkomst”

Goeie dag zeg, wat een (gezond) jaloersmakende foto’s zijn dit!!! Ik vind dit echt onwijs mooi en zo sfeervol. De tweede foto intrigeert me maar de foto’s van de luchten zijn echt adembenemend mooi. Hier kan ik zeker uren naar kijken. Fantastisch gewoon en een dik compliment.

Groet, Helma

Ben gisteren nog eens in NL geweest en jullie hebben nog zoveel ruimte dat je inderdaad van die prachtige landschappen kan fotograferen en het licht zijn zin kan doen. Werkelijk een fantastische reeks Bram.

Zijn echt mooi geworden de foto’s van de zon opkomst.
Je moet er wel vroeg je bed voor uit maar dan heb je ook wel wat.
De foto’s hebben dan altijd een magische sfeer.

Groetjes Erica

Schitterende zonsopkomsten, dit is genieten! Zelf woon ik niet op de ruime maar in een straat met hoge daken waardoor je de zonsondergang en opkomst vanuit thuis niet zo beleefd. Als ik vroeg op pad ben of bij zonsondergang ergens op de ruimte loop dan zie ik het…kan er geen genoeg van krijgen! Dank voor het delen! Groetjes 🙂

Hi Bram,

Wat een schitterende foto’s van de zonsopkomst. Vooral de foto’s met de grondmist erbij vind ik echte toppers.
Het is zo mooi om die ‘oranje bal’ op te zien komen in zo’n weids landschap.

Groetjes,
Annette

Hallo Bram, wat een schitterende serie fraaie zonsopkomsten heb je gemaakt. Vooral de opnames met reflecties en die met de grondmist vind ik uitschieters.

Fijne serie weer, Bram. Vooral de foto’s van 20 september vind ik erg mooi en sfeervol met die mist over het vlakke land en de kleuren die daarboven ontstaan.
Nog even, dan ligt de zonsopkomst ook voor mij weer binnen bereik … 😉

Prachtige plekjes uit een hoek van het land waar ik niet kom gewoon omdat het te ver weg is met openbaar vervoer om in een dag te doen. Schitterend die foto’s met grondmist maar de bootjes op foto 18 en 19 gaan dit keer met de winst strijken, prachtig!

Goodmorning Bram,

Deze foto’s is echt heel mooi geworden. De luchten hebben vaak andere kleuren. Daar genieten wij uit de raam. Elke dag bij ons.Foto 17 is zeker apart om windmolen zien draaien op je foto. Knap. Havens van zonsopkomst is echt super mooi geworden. Vliegtuigstrepen zie je hier goed. Vaak zeggen als je vliegtuig strepen ziet dan krijgen slechter weer.? De laatste foto is weer daglicht geworden. Prachtig!!! Fijne week gewenst. Groetjes J&F.

Reacties zijn gesloten.