Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Natuur

Slikken van Flakkee Schotse Hooglanders

Slikken van Flakkee Schotse Hooglanders

Schotse Hooglanders

Op een redelijk Januari dag een wandeling gemaakt.
Veel Schotse Hooglanders gezien die redelijk dichtbij stonden.
Maar ook heel mooie landschappen met wolken luchten.
Was na al dat grijze weer even genieten.

Slikken van Flakkee

De Slikken van Flakkee vormen de natuurlijke overgang van het water van de Grevelingen naar het eiland Goeree-Overflakkee tussen Goedereede en Herkingen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het totale gebied bestaat uit ca. 1500 ha. sllikken en schorren, en uit 1250 ha. water dat ondieper is dan 2,5 meter. De oeverlengte bedraagt ca. 20 km. De breedte van het gebied varieert tussen de 500 en 2500 meter.

Natuurliefhebbers

De Slikken van Flakkee zijn een lust voor natuurliefhebbers. Wandelaars en fietsers kunnen ook een blik werpen vanuit de uitkijkpunten over het natuurgebied. Het is rijk aan planten zoals de parnassia en verschillende soorten orchideeën. Het is een groot vogelbroedgebied waar de kluut en kievit hun jongen groot brengen.

klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot staat er meestal ook nog extra info bij.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info.

Slikken van Flakkee Schotse Hooglanders

16 reacties op “Slikken van Flakkee Schotse Hooglanders”

Ja prachtig,
en niet alleen de Schotse Hooglanders maar ook weer van die prachtige wolkenluchten!
Dit is echt weer genieten Bram.
Groetje

Wij waren in december bij de Slikken van de Heen. Mooi al die Schotse Hooglanders. Ook de panorama foto’s zijn erg mooi!

Hooglanders zeker mooie beesten om te zien. Niet te dichtbij komen. Ik heb wel eens gehoord bij mensen gewond raken. Wel machtig beesten. De luchten is zeker mooi om te zien. Puur genieten daar!

De Schotse Hooglanders zijn best fotogeniek met die mooie krullenbos. Zeker als het licht er ook nog zo mooi op schijnt. Ze zijn wel heel groot en houd dan ook graag afstand.
Mooie panoramafoto’s met inderdaad mooie wolkenluchten.
Jullie zitten wellicht al volop in de sneeuw. Hier begint het nu net wat wit te worden.
Fijn weekend verder.

Mooi, Bram. Zowel de Schotse Hooglanders als de landschappen zijn de moeite weer waard. Leuk dat een paar van de Hooglanders even een kopduel aangingen. De landschappen nummer 9 en 10 zijn voor mij de toppers in de serie.

Schitterende landschappen op Flakkee en wat een fotogenieke hooglanders. Erg mooie opnames.

Wat zijn de Schotse Hooglanders toch mooie en imposante runderen. Die grote brede koppen met de grote horens ……… Afgelopen zomer hebben wij deze dieren van redelijk dichtbij op de Veluwe gezien en wat zijn ze dan groooooot. Op dat moment hadden zij het gelukkig te druk met grazen, want bij hun vergeleken stel ik met mijn 1.60 meter niet veel voor en ben ik een soort tussendoortje :-).
De foto’s van de luchten zijn prachtig Bram, vooral die met de wolken die reflecteren in het water. Super!

Groetjes en een fijn weekend,
Annette

Nederland wat ben je mooi! Dat was goed genieten zo te zien Bram. Prachtig hoor! Hier vandaag grijs, wel witte daken en wegen vanmorgen maar da’s nu ook alweer weg.Fijne dag!

Wat hebben jullie toch een schitterende natuur in Nederland. Dit soort weidse landschappen zie je maar zelden bij ons. Onnodig te zeggen dat de foto’s weer prachtig zijn en de weersomstandigheden zaten duidelijk ook mee. Die Schotse Hooglanders zijn echt prachtig ook al zien ze er met hun immense horens er wel wat gevaarlijk uit. Ik kwam ze ook al een paar keer tegen tijdens mijn fietstochten.

Wat een prachtig gebied is dat. Je foto’s zijn weer oogstrelend. Wat een indrukwekkende stieren en je stond wel dichtbij, zo’n gevecht lijkt me adrenaline verhogend om mee te maken.
De panoramafoto nr. 5 vind ik prachtig. Foto 10 is ook super.

Reacties zijn gesloten.