Categorieën
Haven Schepen Slide

Spido Rondvaart Rotterdam

Spido Rondvaart Rotterdam

In augustus een rondvaart gemaakt door de Rotterdamse haven
Verzorgt door Jan en Eline als verjaardags cadeau, bedankt heel leuk
Samen met kleinzoon David, en Jannie.

Spido

Spido is een rondvaartbedrijf dat voornamelijk rondvaarten in de haven van Rotterdam organiseert.

Afvaartplaats

Spido is een bekende toeristische attractie in Rotterdam. Dagelijks organiseert het bedrijf vanaf de afvaartplaats aan het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug (centrumzijde) rondvaarten door de havens van Rotterdam en omgeving. Naast havenrondvaarten organiseert Spido dagtochten naar onder andere de Tweede Maasvlakte en de Deltawerken.

Havenrondvaart

Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het StoomSchip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

Aankomst SS Rotterdam bij Hoek van Holland 4 Augustus 2008

STC (foto 12)

De STC-Group is een Nederlandse kennis- en onderwijsinstelling op het gebied van scheepvaart, havens, transport, logistiek en havengebonden olie- en chemieactiviteiten. De groep heeft wereldwijd een aantal scholen en opleidingscentra voor de transportsector. Het Nederlandse gedeelte is gevestigd te Rotterdam, waar tevens het hoofdkwartier van de organisatie is.

Euromast

De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en een essentieel onderdeel van de skyline van de stad. De lift brengt je in 30 seconden naar een hoogte van 100 meter, waar het uitkijkplatform en de Brasserie zich bevinden. Vanaf daar heb je een 360 graden uitzicht over Rotterdam en omstreken. De Euroscoop, een roterende glazen plaat, brengt je helemaal naar de top op 185 meter hoogte.

Archief foto van de Euromast met zonsondergang 18 December 2011

H.A. Maaskant

De Euromast, ontworpen door de Rotterdamse architect H.A. Maaskant, werd gebouwd in 1960 ter gelegenheid van de Floriade en was toen 100 meter hoog. In 1970 werd de toren uitgebreid met een Space Tower, tot een hoogte van 185 meter en is daarmee de hoogste uitkijktoren van Nederland.

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

INFO!

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Spido Rondvaart Rotterdam Spido Rondvaart Rotterdam Spido Rondvaart Rotterdam

13 reacties op “Spido Rondvaart Rotterdam”

Hoi Bram,
dit is toch fantastisch om te zien!!! Je hele uitstraling in deze foto’s is gewoon echt geweldig. Ik weet niet met wat voor lens je dit fotografeert (groothoek) maar het komt echt zo mooi over.
Mooie scherpe, mooie diepte en echt geweldige compo’s. Klasse!

Groetjes, Helma

Een heerlijk cadeau Bram. Zeer mooie foto’s van alles wat er op je rondvaart gebeurt. Wat is die haven in een tiental jaar veranderd. Ik heb ervan genoten!

Dat is echt een heel leuk cadeau, wat is er veel te zien, ik ben een keer in Rotterdam geweest.
Vind je foto serie mooi en wat kan je daar veel verschillende dingen fotograferen.
De indrukwekkende gebouwen, het water met de mooie luchten.
Ik heb ze nog een keertje bekeken maar ik kan geen favoriet kiezen, ze zijn allemaal mooi en kleurrijk.
Bram ik heb genoten en ik wens je alvast een fijn weekend, Erica

Dat is geen verkeerd cadeau, Bram. Het heeft je behalve een mooie rondvaart ook weer een prachtige fotoserie opgeleverd.
Het zal ergens eind 70-er jaren geweest zijn, toen ik eens een rondvaart door de Rotterdamse havens heb gemaakt. Heel indrukwekkend vond ik het, en dat zal tegenwoordig niet anders zijn. En daar komt dan die fascinerende skyline dan nog bij.

de haven en de skyline..

altijd indrukwekkend om zien Bram.

en zo’n een rondvaart hoort er uiteraard bij
fraaie foto’s die mooie herinneringen bij mij oproepen

prettige dag

Rotterdam ziet daar heel mooi uit. Stoomschip ziet heel groot uit. Cruisechip ziet inderdaad heel groot uit. Haven is daar groot uit. Gebouwen ziet nieuw uit. Enkele jaren gelden zijn wij daar ook geweest. Maar niet daar. Rondvaart hebben wij nooit gedaan. Eigenlijk is zeker mooi om te varen. We moeten een keertje doen. Tegenwoordig willen in Nederland zeer moderne gebouwen bouwen. Dit zie je daar ook heel goed in Rotterdam. Ik heb je foto’s genoten. Fijne week voor jou Bram. Groetjes,

Reacties zijn gesloten.