Categorieën
Dieren Evenement Herfst Landbouw Slide

Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland

Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland


Op zaterdag 20 oktober organiseerde de Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland weer een van haar jaarlijkse demonstraties. Op twee percelen van Natuurmonumenten ( in totaal 1.4 ha) aan de Zwaakse Weel aan het Groenewegje te ‘s-Gravenpolder ploegden 9 van de aangesloten trekpaardenhouders met in totaal 19 trekpaarden en authentieke ploegen. Op deze percelen werd in augustus met de trekpaarden tarwe gemaaid en gedorst.

Het mooie herfstweer, het prachtige landschap van de Zwaakse weel en de najaarsnevel zorgden voor een uniek schouwspel.

Om 9 uur werd begonnen aan weerszijden op beide percelen. Het eerste perceel werd geploegd aan de ene zijde door Ko, Rien en Mark Brooymans en aan de andere zijde door Erik en Jaco Schrijver, Cees Maurice en Bart van der Wekken. Het achterste perceel aan de ene zijde door Alex Krijger en Erik Leendertse en aan de andere zijde door Cees Mol en Ab Paauwe.

Bij het ploegen bleek hoe droog de Zeeuwse grond nog is. Het kostte de paarden soms heel wat moeite om de klus te klaren. De circa 200 bezoekers die in de loop van de dag kwamen kijken, veelal gewapend met (zoals ik dus) foto- en filmapparatuur, konden genieten van dit nostalgische tafereel in het ongerepte landschap.

Bron: Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland

12 reacties op “Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland”

Trekpaarden dat gaf mij een stukje nostalgie uit mijn jeugd. Deze paarden zijn heel sterk en dit evenement leek mij dus ook wel leuk en als tussendoortje een echte Zeeuwse bolus gaat er dan ook wel in. Mooie serie heb je ervan gemaakt.

Het is een prachtige serie foto’s van de trekpaarden Bram. Wat zijn het toch mooie en imposante dieren. Jammer dat de tractor dit werk van de paarden, in de meeste gevallen, heeft overgenomen. Het ploegen met paarden zou je eigenlijk veel meer willen zien op de weilanden.
Op de Veluwe zie je de trekpaarden vaak voor de huifkar. Je hoort ze dan al van verre aankomen door hun zware loop. Het is iedere keer weer mooi om deze “goedzakken” van zo dichtbij te zien.

Groetjes en een fijn weekend,
Annette

Prachtige serie. Ik heb wel respect voor die pk’s. De foto’s met de dampende paarden vind ik extra mooi.

Het lijkt me een hele kunst om met de paarden een rechte voor te maken. Tegenwoordig ploegen ze lijnrecht met behulp van GPS.

wat een zwaar karwei, maar wat een prachtig gezicht Bram, zo hebben de dieren er wel zin in hé, ze werken graag,
wat fijn dat je daar bij kon en mocht zijn, heerlijke foto’s kon je maken

Prachtig gewoon Bram! Deze paarden zijn echt mijn lievelingspaarden want ik vind hun benen wel zo ongelooflijk mooi met die “klossen”. Bovendien zijn deze trekpaarden ook altijd heel lief en heel anders dan renpaarden. Je laat hier dan ook wederom een hele mooie reeks zien. Onder de foto van de lekker broodjes en koffie staat ook werken met trekpaarden hihi…..
Hele mooie spannen om te zien en echt, ik geniet hier dubbel van.
Groet, Helma

Wat zijn het toch schitterende dieren en wat heb je ze prachtig in beeld gebracht. Foto 5 is voor mij de absolute ‘winnaar’ van deze serie, geweldig!

Indrukwekkende beelden Bram Wat een kracht straalt er uit die dieren mooi mooi Voor mij die drie paarden met die twee mannen doen het . Die paarden houden is toch een kostelijke bedoeling in deze tijd niet ? Grts

Deze trekpaarden is echt schitterend om te zien op de foto’s. Friese paarden is de mooiste paarden. Boeren werken hard mee. Er word zo manier gedaan. Wat mooi!! Fijne week gewenst. Groetjes,

Reacties zijn gesloten.