Categorieën
Dieren Mensen Slide Winter

Straô Burgh-Haamstede

Straô Burgh-Haamstede 09 februari 2013

Straô Burgh-Haamstede 09-02-13

Straô Burgh-Haamstede 09-02-13

Straô Burgh-Haamstede 09-02-13

Straô Burgh-Haamstede 09-02-13

Straô Burgh-Haamstede 09-02-13

Straô Burgh-Haamstede 09-02-13

Straô Burgh-Haamstede 09-02-13

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Dit is een kort overzicht, klik op onderstaande link voor meer foto’s van deze Straô
Straô Burgh-Haamstede in mijn Picasa Album

Wat is straô?
Straô is een jaarlijks terugkerend evenement op een aantal zaterdagen in het voorjaar, waarbij de voeten van de paarden in de zee worden ‘gewassen’. De dorpen aan de westkant van Schouwen-Duiveland hebben allemaal hun eigen straô-viering.
Straô-rieen is een historisch feest en gaat ver terug in de tijd. In vroegere tijden stonden de werkpaarden de gehele winter op stal. Zodra de winter tegen het einde liep, ging men met de paarden de zee in om de voeten te wassen. Hoewel de werkpaarden van vandaag nog uitsluitend als hobby worden gehouden en zeker niet meer een hele winter op stal staan, wordt de gewoonte nog steeds in stand gehouden.

what is Straô
Straô is an annual event on a number of Saturdays in the spring, where the feet of the horses in the sea ‘washed’. The villages on the west side of Schouwen-Duiveland have their own straô celebration.
Straô is a historic celebration and goes far back in time. In ancient times were the workhorses throughout the winter in the barn. Once the winter by the end went, they went with the horses to the sea in order to wash there feet. Although the workhorses of today be held solely as a hobby and certainly not a whole winter on stable, the habit still maintained.

bedankt / thanks
signature

7 reacties op “Straô Burgh-Haamstede”

Mooi om die grote werkpaarden door het water te zien waden.
Je hebt er weer een mooie uitgebreide fotoserie van weten te maken. De foto van het over het strand galopperende werkpaard, die hierboven als vijfde in de rij staat, springt er voor mij echt uit. Heel mooi om dat logge beest zo in volle vaart te zien gaan.

Prachtig gezicht! Wat zijn dat toch een mooie dieren die werkpaarden. De mooiste foto vind ik die van het galopperende paard (5e foto) dat dier zit prachtig in zijn wintervacht en die ‘sokken’ aan de voeten vind ik schitterend. Wat een kracht straalt dit dier uit! geweldige serie Bram!

Reacties zijn gesloten.