Categorieën
Dieren Mensen Slide

Strao Renesse en Noordwelle

Strao Renesse en Noordwelle

Strao Renesse (15 februari 2014) en Strao Noordwelle (22 februari 2014)

Strao Renesse en Noordwelle

5X7D1415

5X7D1418

Strao Renesse en Noordwelle

5X7D1445

5X7D1448

Strao Renesse en Noordwelle

5X7D1708

5X7D1711

5X7D1751

5X7D1810

5X7D1816

5X7D1862

Strao Renesse en Noordwelle

Meer foto’s van Renesse 2014 en Noordwelle 2014 in mijn Picasa album

Wat is straô?
Straô is een jaarlijks terugkerend evenement op een aantal zaterdagen in het voorjaar, waarbij de voeten van de paarden in de zee worden ‘gewassen’. De dorpen aan de westkant van Schouwen-Duiveland hebben allemaal hun eigen straô-viering.
Straô-rieen is een historisch feest en gaat ver terug in de tijd. In vroegere tijden stonden de werkpaarden de gehele winter op stal. Zodra de winter tegen het einde liep, ging men met de paarden de zee in om de voeten te wassen. Hoewel de werkpaarden van vandaag nog uitsluitend als hobby worden gehouden en zeker niet meer een hele winter op stal staan, wordt de gewoonte nog steeds in stand gehouden.

what is Straô
Straô is an annual event on a number of Saturdays in the spring, where the feet of the horses in the sea ‘washed’. The villages on the west side of Schouwen-Duiveland have their own straô celebration.
Straô is a historic celebration and goes far back in time. In ancient times were the workhorses throughout the winter in the barn. Once the winter by the end went, they went with the horses to the sea in order to wash there feet. Although the workhorses of today be held solely as a hobby and certainly not a whole winter on stable, the habit still maintained.

Foto’s: © Bram van Broekhoven

bedankt / thanks
signature

11 reacties op “Strao Renesse en Noordwelle”

Prachtige serie weer, Bram. Ik vind het altijd weer een mooi gezicht om die kolossale paarden over het strand en langs de waterlijn te zien galloperen. Helaas hebben we hier in de buurt geen strand voor een dergelijke activiteit, want hoe mooi je foto’s ook zijn, ze zullen het vast moeten afleggen tegen het echt bijwonen van die gebeuren.

Reacties zijn gesloten.