Categorieën
Dieren Evenement Slide Zomer

Tarwe Oogsten met Paarden

null

Tarwe Oogsten met Paarden

Door een probleem met opslaan van dit Blog in de Gutenberg Editor,
krijg steeds de foutmelding “Bijwerken Mislukt” 
Heb ik deze blog weer met de oude editor gemaakt, hopelijk is dat wel goed gegaan!

Oogstdemonstratie

Dinsdag 13 augustus werd de jaarlijkse oogstdemonstratie. Dichtbij de hoeve op landgoed Overduin, aan de Munnikweg te Oostkapelle werd een perceel tarwe geoogst.

Zeeuwse vlegeltarwe

Met authentieke werktuigen en voerwagens werd de Zeeuwse vlegeltarwe van het land gehaald en gedorst. Met circa 25 trekpaarden en hun menners werd de paardenkracht geleverd om dit allemaal te realiseren.

Foto’s

Heb deze dag heel veel foto’s gemaakt, waarvan ik er een deel op Facebook heb laten zien.

Ook in Google Foto’s heb ik al een 150 foto’s geplaatst, weer andere dan ik hier laat zien.

Als je wilt kun je daar ook nog een kijkje nemen.

 

Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland:

De Stichting heeft ten doel:

Het in standhouden van het werkende trekpaard als een natuurlijke krachtbron in de landbouw, en dit op één of meer daartoe nog oorspronkelijk ingerichte landbouwbedrijven. Verder het in standhouden van het werken met trekpaarden als een levend cultuur historisch monument (behoudsfunctie).

Het onder de aandacht brengen van het cultuurhistorische waarde van trekpaarden in de landbouw en het overdragen van kennis en vaardigheden die samenhangen met het aanwenden van trekpaarden voor landbouwkundige doeleinden. Dit laatste wordt gezien als een educatieve functie, ook in het kader van ontwikkelingssamenwerking.

Het geven van voorlichting en informatie verstrekken over het werkend trekpaard.

Het verwerven en in standhouden van werktuigen en voertuigen en het restaureren van voertuigen welke een cultuurhistorische waarde hebben.

Onze positie in de provinciale culturele infrastructuur zijn tweeledig. In standhouding van cultuurhistorisch erfgoed. Educatieve waarde t.o.v. onderwijs, recreatie, ontspanning en een verbreding van de diversiteit van het culturele aanbod in Zeeland.

Bron en meer info: Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland

 

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Tarwe Oogsten met Paarden Tarwe Oogsten met Paarden Tarwe Oogsten met Paarden

13 reacties op “Tarwe Oogsten met Paarden”

Ik wist niet eens dat je een map google foto’s kon laten zien maar ik klikte op ke link en zag daar heel veel mooie foto’s Bram. Geen idee hoe je dit doet maar dat leer ik vast nog wel eens hahahaha…

De foto’s in deze post zijn ook weer helemaal geweldig om te zien. De prachtige authentieke werktuigen en wagens zijn zo leuk om te zien en deze heb je ook weer op een prachtige manier vereeuwigd,. IOk heb er met plezier naar gekeken.

Groetjes, Helma

Wat een fantastische foto’s Bram. Dat is de moeite om elke foto in detail te bekijken. Zeer mooie kleuren. En herinneringen dat het oproept. Moest vroeger helpen daarmee, lastig 🙂

Ook dit is weer een prachtige serie geworden, Bram. De hoofdrol mag dan weggelegd zijn voor de paarden, een paar van die oude tractoren mogen ook gezien worden.
En dan zijn er natuurlijk de prachtige portretten er nog, waarvan je ook een paar ter plekke heel mooi hebt weten te kaderen.
Kortom: een topserie weer.

Wat is dat mooi met die trekpaarden ze zien er ook prachtig uit en ik heb geen verstand van paarden.
Maar ik ze zo bekijk dan hebben ze vast een eigen karakter.
Wat fijn dat de stichting zich zo inzet voor het werkend trekpaard en ik hoop dat dit nooit zal verdwijnen.
Het is zo mooi gezicht hoe mens en dier elkaar aanvullen dit is echt genieten.

Groetjes Erica

Daar ik van het platteland af komt vind ik dit natuurlijk ook erg mooi en al je foto’s in Google album en hier zijn heel mooi van kleur en het is een gezellig historische oogstdemonstratie. De traditionele kledij oogde dan ook heel mooi. Paarden zagen er goed uit en vermoed dat het paard het ook erg fijn vond dit weer te doen.

Het dorsen gaat tegenwoordig wel gemakkelijker. Was het dorsen van graan met de vlegel er niet? Want dat hoort er eigenlijk ook wel bij met dit evenement. Was toch wel een vermoeid werkje vroeger.

Kwam gelijk zo een spreekwoord of 2 in mijn gedachten. Het kaf van het koren scheiden. Maar je serie was super. Fijn dat je dit onder de aandacht heeft gebracht. En dat we er ook een graantje van mee konden pikken.

De eerste foto met drie paarden met zachte tinten foto is echt schitterend om te zien. Trekpaarden hebben de boeren erg druk mee. Wat ziet deze paarden heel goed verzorgt uit. Prachtig om boeren bezig te zien op de foto’s. Ik ben gek op paarden. De éne kind ziet prachtig uit met deze kleding. Ik heb je foto’s genoten om te zien. Het was mooi weer om te doen. Fijne week. Groetjes J&F.

Reacties zijn gesloten.