Categorieën
Historisch Slide Treinen

Terug naar Toen

Terug naar Toen

Back to Then

Terug naar Toen

Terug naar Toen

5X7D8200

5X7D8223

5X7D8562

5X7D8563

5X7D8566

5X7D8575

5X7D8661

5X7D8673

5X7D8688

5X7D8708

5X7D8755

5X7D8662

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Vroegere tijden herleefden tussen Apeldoorn en Dieren!

De liefhebber van stoom kon zijn hart ophalen. Op het eerste volle weekeinde van september (6 & 7 september 2014) organiseerde de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: “Terug naar Toen”.

de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM)

Bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) maakt u een treinreis in het verleden. De VSM rijdt op het traject Apeldoorn – Dieren en doet de dorpen Beekbergen, Loenen en Eerbeek aan. Ook stopt de stoomtrein op Halte Immenbergweg, speciaal voor de campinggasten van de vele bungalowparken in het Veluwse bos.

De VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei, met een afwisselend bos en weidelandschap, en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, kortweg VSM, heeft zich ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in dienst te houden. Met veel zorg, geduld en kennis werken de VSM-ers aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens.

In het voorjaar van 1975 werd door een groep enthousiastelingen de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, kortweg VSM. In datzelfde voorjaar werden de eerste wagons en de eerste stoomlocomotief opgeknapt. Sindsdien wordt de VSM gerund door een groot aantal enthousiaste en vakbekwame vrijwilligers. Met veel zorg, geduld en kennis werken zij aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Via interne opleidingen geven ze hun kennis bovendien ook weer door aan de jongere generaties. De vele bedrijfsvaardige stoom- en diesellocomotieven – uit verschillende Duitse en Nederlandse series – zijn hun trots en uitdaging. Dit geldt ook voor de vele rijtuigen. Zoals de zogeheten ‘Oostenrijkers’ met open balkons en de Nederlandse ‘Blokkendozen’, die stammen uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Daarnaast bezit de VSM luxe rijtuigen, afkomstig van Wagons-Lits en Mitropa, waarin de gasten kunnen lunchen, dineren, feestvieren en vergaderen.
Bron en meer info: de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM)

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

6 reacties op “Terug naar Toen”

die stoommachines blijven indrukwekkend om zien Bram…

gelukkig zijn er de vrijwilligers om dit in stand te houden..

een mooie reeks met de laatste foto als topper..

prettige dag

Supermooie serie Bram. Een prachtig gezicht al die treinen onder stoom! Mooi zoals je ze in het landschap hebt weten te ‘pakken’ en de laatste bewerking is zeer geslaagd!

Reacties zijn gesloten.