Categorieën
Bloemen Goeree-Overflakkee Lente Slide

Tulpen Ovenkeetweg seizoen 2016 2017

Tulpen Ovenkeetweg seizoen 2016 2017

Het planten van de tulpen Oktober 2016.
Het eerste zichtbare groen begin Maart 2017.
De bloei van de tulpen van begin April 2017.
En het koppen van de tulpen eind April 2017.

Tulp (Tulipa) is een geslacht van eenzaadlobbige planten uit de Leliefamilie (Liliaceae). Tulpen werden in de westelijke wereld geïntroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ghislain de Busbecq, die over de bloemen schreef die hij in 1551 in het Turkse Edirne had gezien. Later zond hij enkele zaden ervan naar Oostenrijk. De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt. De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door de Vlaming Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden. De bostulp (Tulipa sylvestris) is de enige soort die in Nederland in het wild voorkomt en is ingeburgerd vanaf de 19e eeuw. Het merendeel van de gekweekte vormen van de tulp zijn afgeleid van Tulipa gesneriana.

Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. De naam tulp is zo afkomstig van het Perzische woord ‘tulipan’ dat tulband betekent.

Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Tulpen Ovenkeetweg seizoen 2016 2017 Tulpen Ovenkeetweg seizoen 2016 2017 Tulpen Ovenkeetweg seizoen 2016 2017

10 reacties op “Tulpen Ovenkeetweg seizoen 2016 2017”

Hoi Bram,
ik ken dit ritueel (thuis gehad) en ik moet echt zeggen dat je dit op een voortreffelijke wijze en ook geweldig mooi is vastgelegd. Het hele ritueel van planten, groei en bloei. Daarna helaas de koppen er weer af en tulpen gerooid.
Werkelijk een prachtige serie van deze tulpenbollen.

Groet, Helma

Prachtig bloemenvelden om te zien. Zonde dat weer knopen van tulpen eraf halen. Het ziet nog goed uit. Je hebt wel prachtig serie foto’s kunnen maken. Groetjes.

Reacties zijn gesloten.