Categorieën
Bloemen Landbouw Lente Slide

Tulpen Seizoen tweeduizendnegentien

Tulpen Seizoen tweeduizendnegentien

Begin April begon Goeree-Overflakkee weer te kleuren
De tulpen zijn begonnen met bloeien,
niet overal maar lang duurt dat niet meer,
deze foto’s van vorige week woensdag 3 April.

Tulp

Tulp (Tulipa) is een geslacht van eenzaadlobbige planten uit de Leliefamilie (Liliaceae). Tulpen werden in de westelijke wereld geïntroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ogier Gisleen van Busbeke, die over de bloemen schreef die hij in 1551 in het Turkse Edirne had gezien. Later zond hij enkele zaden ervan naar Oostenrijk.[

Europese tulpenteelt

De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt.[ De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door de Vlaming Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden. De bostulp (Tulipa sylvestris) is de enige soort die in Nederland in het wild voorkomt en is ingeburgerd vanaf de 19e eeuw. Het merendeel van de gekweekte vormen van de tulp zijn afgeleid van Tulipa gesneriana.

Tulband

Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. De naam tulp is zo afkomstig van het Perzische woord “doelband” (دولبند) dat tulband betekent.
Bron en meer uitgebreide info: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Tulpen Seizoen tweeduizendnegentien Tulpen Seizoen tweeduizendnegentien

9 reacties op “Tulpen Seizoen tweeduizendnegentien”

Wauw wat is hier heel erg mooi om te zien. Tulpen velden is daar echt puur genieten. Tegenwoordig mogen toeriste niet meer er tussen staan. Omdat kapot gaat. Heel zonde. Maar je foto’s is zeker compliment waar Bram. Fijne avond. Groetjes van ons.

Prachtige fotografie van onze mooie tulpenland wat steeds weer mooie kleuren geeft als je erheen of er langs rijdt. Tulpen doen het best goed thuis mits je hen goed verzorgt. Eens over geschreven, maar jij hebt met je fotografie mij veel kleur gegeven. Foto 13 gaf mij een heerlijk thuisgevoel in lentekleuren.

Knappe serie weer, Bram. Je gebruikt hier regelmatig een relatief laag camerastandpunt, dat heeft wel wat.
De twee mooiste foto’s vind ik die eenzame tulp op nr. 16 en het landschap met het prachtige lichtspel veroorzaakt door zon en wolken op nr. 17.

Wat is het toch iedere keer weer schitterend om de uitgestrekte tulpenvelden in bloei te zien staan! Al die bloemen bij elkaar en de verschillende kleuren ………..
Je hebt er een prachtige serie foto’s van gemaakt Bram! Echt super!

Fijne dag!
Annette

Wat is dat toch altijd prachtig om te zien. Heerlijk zoals je overzichtsfoto´s afwisselt met details. De topper uit deze prachtige serie is voor mij foto 17. Schitterend met die wolken en de doorbrekende zon op de tulpenbedden!

Reacties zijn gesloten.