Categorieën
Bloemen Goeree-Overflakkee Landbouw Landschap Lente Portfolio Slide

Tulpen / Tulips

Tulpen / Tulips

Tulpen / Tulips

Tulpen / Tulips

5X7C4574

5X7C4578

5X7C4581

5X7C4595

5X7C4607

5X7C4625

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Tulp (Tulipa) is een geslacht van eenzaadlobbige planten uit de Leliefamilie (Liliaceae). Tulpen werden in de westelijke wereld geïntroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ghislain de Busbecq, die over de bloemen schreef die hij in 1551 in het Turkse Edirne had gezien. Later zond hij enkele zaden ervan naar Oostenrijk. De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt. De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door de Vlaming Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden. De bostulp (Tulipa sylvestris) is de enige soort die in Nederland in het wild voorkomt en is ingeburgerd vanaf de 19e eeuw. Het merendeel van de gekweekte vormen van de tulp zijn afgeleid van Tulipa gesneriana.

Bron: Wikipedia

bedankt / thanks
signature

12 reacties op “Tulpen / Tulips”

De kleuren knallen hier van het scherm. Altijd weer mooi om die kleurrijke landschappen te zien, en je had er ook weer een erg mooie lucht bij.
Behalve zee en strand missen we hier in Fryslân helaas ook uitgestrekte bollenvelden. Des te groter mijn blijdschap bij het zien van dit soort series, zullen we maar zeggen. 🙂
Goed weekend, Bram.

Ik had op Janny haar blog al wat voorbij zien komen, werkelijk schitterend mooi!, wat een kleurenpracht!

Reacties zijn gesloten.