Categorieën
Bloemen Goeree-Overflakkee Lente Portfolio Slide

Tulpen / Tulips

Foto’s gemaakt op zaterdag 6 april 2012.
De dag begon met wat zon en wolken, de wolken werden al snel dikker.
Heb toch nog wat tulpen foto’s kunnen maken.
Heeft toch ook wel een aparte sfeer met die bewolking.

tulpen

Tulpen

tulpen

tulpen

tulpen

tulpen

De tulp in Nederland

Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is een van de meest dominante exportlanden van tulpen en tulpenbollen. Traditioneel wordt in de lente in de Keukenhof in Lisse een expositie gemaakt van miljoenen tulpen die vooral door toeristen goed wordt bezocht. Daarnaast komen er bussen vol toeristen om de tulpenvelden te bekijken. Het bekendst zijn de meer traditionele velden langs de duinen van Zuid-Holland en de West-Friese polders. Het merendeel van de tulpen is echter te vinden in Flevoland met name in de Noordoostpolder (ruim 2000 hectare). Ook in het Noordelijk Zandgebied (omgeving Breezand, Anna Paulowna en Julianadorp) en op het eiland Goeree-Overflakkee zijn er tulpenvelden te vinden. In het Noord-Hollandse plaatsje Limmen is de Hortus Bulborum gevestigd, de grootste genenbank ter wereld voor bolgewassen. In deze tuin staan ruim 3500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, en andere veelal historische voorjaarsbolgewassen.

bedankt / thanks
signature

9 reacties op “Tulpen / Tulips”

Hoi Bram
Ja dat was een prachtige dag..Met mooie wolken.
Ook hier op de geestgronden dicht achter de duinen telen ze veel tulpen..Maar langzaam maar zeker verschuift het..en verdwijnen hier de percelen met tulpen.
Prachtige foto’s Bram
Groetjes Henk

Als er 3500 soorten zijn Bram heb je er nog veel te doen! 🙂
Laat maar komen als je dit op die manier presenteert!
De foto met het huisje erbij vind ik eruit springen!
Gr.
P-TER

Het donkere en relatief koude weer lokt mij momenteel niet echt naar buiten, terwijl jij hier weer laat zien dat wolkenluchten toch erg mooi kunnen zijn. Vooral de vierde foto spreekt me wat dat betreft wel aan.

Hoi Bram,
Een kleurrijke serie. Bij ons in de regio zie je deze bloemenvelden niet.
Dat is wel jammer.
Fijne dag.
gr.
Ton

Reacties zijn gesloten.