Categorieën
Slide Zomer Zonsondergang

Tweede Maasvlakte Zonsondergang

Tweede Maasvlakte Zonsondergang

Maasvlakte II Sunset Beach Sea


Foto’s: © Bram van Broekhoven

Tweede Maasvlakte

Maasvlakte 2 (in volksmond ook: Tweede Maasvlakte) is de benaming voor het uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven dat is gelegen ten westen van de (eerste) Maasvlakte. Met dit nieuwe in zee aangelegd gebied ter grootte van 2.000 hectare wordt de haven 20% groter. Na voltooiing van de uitbreiding zullen de Rotterdamse havens in totaal 12.000 hectare beslaan. Op 1 september 2008 startte na jaren van plannen, discussies en protesten, de aanleg. Op 22 mei 2013 werd de Tweede Maasvlakte officieel in gebruik genomen.

Het nieuwe havengebied is in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam gefaseerd aangelegd. Maasvlakte 2 sluit direct aan op de eerder aangelegde Maasvlakte. Van het totale oppervlakte is de helft, 1.000 hectare, bestemd voor havengerelateerde bedrijvigheid. De overige ruimte is nodig voor infrastructuur (290 hectare), zeewering (230 hectare) en vaarwegen/havenbekkens (510 hectare). Maasvlakte 2 is met name bedoeld om chemie- en containeroverslagbedrijven te faciliteren. Begin 2008 was al ongeveer veertig procent van de terreinen verhuurd.

De nieuwe havens hebben een diepgang van 20 meter en zijn hierdoor bereikbaar voor de nieuwste generatie grote containerschepen.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Tweede Maasvlakte Zonsondergang Tweede Maasvlakte Zonsondergang Tweede Maasvlakte Zonsondergang

7 reacties op “Tweede Maasvlakte Zonsondergang”

Mooie serie weer, Bram. Mede dankzij de details zoals de schelp, het schuim en het mooie licht over de golven op foto 5 en 6 is het meer geworden dan de traditionele foto’s van de zonsondergang.

Och.. Bram wat zijn deze foto’s echt schitterend om te zien. Mooie aparte schelp. Zonsondergang hebben prachtig kleuren. Industrie heb je mooi gedaan. Het is wel moeilijk om te fotograferen. Schuim op de zee geweldig mooi.

Wow Bram foto 13 is geweldig!!!! Hoe lelijk ik die industrie ook vind op deze foto ziet het er prachtig uit. Heel groot afdrukken en dan aan de muur!! De andere foto’s zijn ook weer schitterend. Leuk dat je weer afwisselt met details. Dat schuim heeft mooie iriserende kleuren!

Reacties zijn gesloten.