Categorieën
Landschap Slide Zonsondergang

Van grijze lucht naar schitterende zonsondergang

Van grijze lucht naar schitterende zonsondergang

In een paar minuten veranderde de lucht van een grijze massa tot een schitterend kleuren spektakel

From gray sky to brilliant sunset

In a few minutes turned the sky from a gray mass into a magnificent spectacle of colors

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Zonsondergang

Zonsondergang is het moment waarop de zon onder de horizon verdwijnt. De zon is pas ondergegaan op het moment dat de hele zonneschijf niet meer te zien is, waardoor de dag gemiddeld iets langer is dan de nacht (de nacht begint pas als de zon helemaal onder is en eindigt al op het moment dat het eerste stukje zon te zien is). Door reflectie in de atmosfeer blijft het nog wel enige tijd licht waardoor zonsondergang niet gelijkstaat aan het moment wanneer het donker wordt. De tijd tussen het moment waarop de zon al onder is, maar het nog niet helemaal donker is, heet schemering: schemering is een overgang en zonsondergang is een moment. Het duurt 3 tot 4 minuten vanaf het moment dat het eerste randje van de zon achter de horizon verdwijnt tot aan de ondergang, ten gevolge van de diameter van de zon (0,53°). Deze duur is afhankelijk van seizoen en breedtegraad van de waarneming; vanaf de evenaar duurt het iets meer dan 2 minuten. Het einde van de dag wordt vaak gezien als het moment waarop de zon onder gaat.
Bron: Wikipedia


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Van grijze lucht naar schitterende zonsondergang Van grijze lucht naar schitterende zonsondergang Van grijze lucht naar schitterende zonsondergang

10 reacties op “Van grijze lucht naar schitterende zonsondergang”

Wauw wat heb jij schitterend mooie foto’s gemaakt. Echt super aan de strand van Noordzee. Je woont zeker dichtbij aan de strand. Zonsondergang hebben altijd prachtig kleuren om te zien.
Echt genieten!
Groetjes van ons.

Gelukkig dat je op dat moment erbij was met je camera. Want dergelijke luchten vangen is ook een kwestie van geluk, op het juiste moment op de juiste plaats zijn.
Prachtige serie.

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Het zat jou duidelijk even mee op dat moment, en dat heb je momenteel ook echt even nodig, want de overheersende grijsheid is allerminst fotogeniek en verveelt snel.
Op deze manier krijgt de dag nog een mooi en kleurrijk slot.

Reacties zijn gesloten.