Categorie├źn
Historisch Treinen

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

VSM
VSM
VSM
VSM
VSM
VSM
VSM

Reizen met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is stappen in een andere wereld! Beleef het indringende geluid van de stoomfluit. Ervaar het stampen, de stoomontwikkeling en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn Apeldoorn – Dieren. Het station Beekbergen vormt het hart van dit levende spoorwegmuseum.Hier
bevindt zich het stoomdepot met een zeer omvangrijke collectie materieel. Maar ook de grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de locomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, armseinen, handbediende overwegen, en nog veel meer. Hier waant u zich even terug in de tijd dat de stoomtrein nog een gewone verschijning was. Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie.

bedankt / thanks
signature

9 reacties op “Veluwsche Stoomtrein Maatschappij”

Mooie serie van dit stoere stuk techniek
Na jaren van planning en voorbereiding zou er vanaf juli in Fryslan ook weer een stoomtrein gaan rijden. Duitse en Nederlandse bureaucratie gooiden onlangs echter roet in het eten, waardoor er helaas weer vertraging optreedt.

Hoi Bram
Het is net of de tijd heeft stil gestaan.
Een prachtige serie..VSM
Ook het perron is prachtig om te bekijken..Je moet daar genoten hebben.
Gr Henk..en een fijn weekend

Reacties zijn gesloten.