Categorieën
Historisch Slide

Vestingdagen Hellevoetsluis 2016

Vestingdagen Hellevoetsluis 2016

In 2016 werden op 19, 20 en 21 augustus de Vestingdagen Hellevoetsluis met daarin het stoomweekend gehouden.
Vestingdagen is een evenement voor jong en oud, met de bekende ingrediënten als braderie, kermis, vlootschouw, vuurwerk en niet in de laatste plaats het stoomweekend.

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Meer info over deze dagen op de site van Vestingdagen Hellevoetsluis

Vestingdagen

Sinds 1979 werden in Hellevoetsluis jaarlijks de zogenaamde vestingdagen georganiseerd. Ieder jaar bezochten ongeveer 200.000 mensen dit gratis evenement.

In eerste instantie werd het “Stoomweekend” georganiseerd ter hoogte van de Tramhaven in Hellevoetsluis waar toen ook nog een Stoomtram reed. De eerste Vestingdagen waren feitelijk een Vestingdag. Alleen op de zaterdag was er een evenement. Het jaar erop werd besloten een evenement te organiseren van vrijdag tot en met zondag.

Allerlei voer- en vaartuigen waren er te zien, waarbij de nadruk lag op stoom. Ook oude vrachtauto’s en oude militaire voertuigen konden worden bewonderd. Er werd ook gedacht aan de muzikale invulling, verschillende bekende als onbekende bandjes en artiesten kwamen langs. Eenieder jaar terug kerend fenomeen waren The Amazing Stroopwafels voor het café “Het Barbiertje.”
De Vestingdagen trokken ook veel jongeren, vanwege de kermis, braderie en uitgaansgelegenheden ‘s avonds.

De organisatie besloot het evenement voor 2008 over te slaan. Strengere veiligheidseisen vereiste onmogelijke inzet van vrijwilligers of een hogere bijdrage van de gemeente. De gemeente wenste echter niet meer bij te dragen.

Het bestuur van de Stichting Vestingdagen heeft hierna ook voor 2009 besloten geen Vestingdagen meer te organiseren. Altijd heeft ze de mogelijkheid open gehouden van het evenement een driejaarlijks of vijfjaarlijks evenement te maken. Alle vrijwilligers hopen nog eens de 30e editie organiseren.

Vanaf 2012 worden de Vestingdagen weer gehouden.
Brin: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Vestingdagen Hellevoetsluis 2016 Vestingdagen Hellevoetsluis 2016 Vestingdagen Hellevoetsluis 2016

8 reacties op “Vestingdagen Hellevoetsluis 2016”

Op deze Vestingdagen kijk je dus je ogen uit. Zoveel variatie aan oude elementen op het land en op het water. Daar kun je je als fotograaf met recht uitleven.

heerlijke serie om naar te kijken Bram ,ik kan de stoomfluit haast horen en de diesel ruiken,
fantastisch,
wat ik ook erg mooi vind is dat vrachtwagentje met melkbussen…
ik waan me weer kind 🙂

Wat een superfoto’s schotel je ons weer voor, geweldig! Knap dat jet het kanonschot precies op het goede moment hebt vastgelegd, ziet er indrukwekkend uit. Mooi evenement en prachtig vastgelegd door jou!

Wat leuk dat je daar bent geweest. Prachtig foto’s heb je gemaakt. Het lijkt wel heel gezellig daar. Vestingdagen komen veel mensen op af. Stoomachines is indrukwekkend om te kijken. Pracht ding! Kanonschoten heb goed fotografeert. Net op tijd.
Fijne dag. Groetjes,

een niet te missen evenement Bram

met voor elk wat wils..

het belang van de stoommachines wordt in deze moderne tijd wel eens onderschat, maar ze betekenden wel het begin van de industriële revolutie..

knappe foto’s heb je er gemaakt

prettige dag

Reacties zijn gesloten.