Categorieën
Diversen Evenement Mensen Portfolio Slide

Vestingdagen Hellevoetsluis

Vestingdagen Hellevoetsluis

Fortress days Hellevoetsluis 2013

Vestingdagen Hellevoetsluis

Vestingdagen Hellevoetsluis

Kanonnier

5X7C9055

5X7C9070

5X7C9064

5X7C9081

5X7C9164

5X7C9090

5X7C9166

5X7C9133

5X7C9134

5X7C9178

5X7C9187

5X7C9207

5X7C9212

5X7C9175

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Sinds 1979 werden in Hellevoetsluis jaarlijks de zogenaamde vestingdagen georganiseerd. Ieder jaar bezochten ongeveer 125.000 mensen dit gratis evenement.

In eerste instantie werd het “Stoomweekend” georganiseerd ter hoogte van de Tramhaven in Hellevoetsluis waar toen ook nog een Stoomtram reed. De eerste Vestingdagen waren feitelijk een Vestingdag. Alleen op de zaterdag was er een evenement. Het jaar erop werd besloten een evenement te organiseren van vrijdag tot en met zondag.

Vestingdagen Hellevoetsluis is het eerste Nederlandse stoomevenement. Door het combineren van het stoomevenement met reeds bestaande Hellevoetse evenementen als de jaarlijkse Braderie en de vlootschouw van de watersportvereniging ontstond een gevarieerd programma voor een breed publiek. Van zeepkistenrace tot vliegdemonstraties. Rond de pijlers van de Vestingdagen Hellevoetsluis, stoommachines, straattheater en stationaire machines, is altijd een grote diversiteit aan nevenactiviteiten georganiseerd.

Tekst bron: de officiële site van de Vestingdagen Hellevoetsluis

meer info: Vestingdagen Hellevoetsluis

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

10 reacties op “Vestingdagen Hellevoetsluis”

Een hele leuke serie! De eerste is op en top Hollands en lekker kleurrijk, maar de rest van de serie geeft een goede kijk op dit evenement!

wat een evenement Bram…

voor elk wat wils

prachtige reeks,waarbij de foto’s met het afvuren van het kanon wel heel spectaculair
zijn..

bij deze temperaturen , krijg ik nu wel zijn in een ijsje…

groeten

Wat een timing… knap hoor, Bram!!
Pracht van een serie laat je ons weer zien… echt heel mooi en vooral in de vergroting is het genieten… top!
Lieve groetjes Anna 🙂

Wat een mooie fotoserie Bram. Knap getimed op foto 5! De eerste twee foto’s doen heel on-Nederlands aan. Je linkje naar de officiële website is geen gelukkige want daar gaat het tot en met vorig jaar en over veel gekissebis en er staat zelfs dat men zich voor dit jaar heeft teruggetrokken. Hier gaat het over het evenement zoals het dit jaar (jouw fotoreeks) was: Vesting dagen
Het lijkt of het er niet druk was, in ieder geval stond je eerste rang en dat komt de foto’s ten goede, ze zijn prachtig!

Dank je Ank, link aangepast

Reacties zijn gesloten.