Categorieën
Landschap Lente Slide Vlinders en Insecten

Vlinder Foto’s Duitsland Eifel 4

Vlinder Foto’s Duitsland Eifel 4

Eifel

22 tot 24 Mei naar Duitsland in de Eifel geweest met een vlinder expert.
Veel vlinder foto’s van Jaco Costerus staan op Flickr en op Instagram.
Er zijn daar veel soorten nog te vinden, die hier niet meer voorkomen.
Naast vlinders ook landschappen en bloemen in macro gefotografeerd.

Determinatie

Ik heb mijn uiterste best gedaan om alles bij naam te noemen!
Mochten er fouten in zitten laat het mij dan alstublieft weten?
Alvast bedankt en ik hoop dat het niet echt nodig is 😄

Dag 3

Aardbeivlinder (Pyrgus malvae)

aardbeivlinder (Pyrgus malvae)
Aardbeivlinder (Pyrgus malvae)

De aardbeivlinder (Pyrgus malvae) is een dagvlinder uit de familie Hesperiidae, de dikkopjes. De wetenschappelijke naam van de soort malvae verwijst naar kaasjeskruid (Malva), door Linnaeus ten onrechte als waardplant gezien van deze soort.

Verspreiding en leefgebied

De aardbeivlinder komt voor in een groot deel van het Palearctisch gebied, van de Britse Eilanden tot Korea en van het Middellandse Zeegebied tot het midden van Fennoscandinavië (65° noorderbreedte).

Rode lijst

Hij is waargenomen tot hoogtes van 1900 meter boven zeeniveau. De aardbeivlinder staat op de Nederlandse Rode Lijst als bedreigd, op de Vlaamse Rode Lijst als ernstig bedreigd en op de Waalse Rode Lijst als gevoelig.
Bron : Wikipedia

Zilveren maan (Boloria selene)

Zilveren maan (Boloria selene)
Zilveren maan (Boloria selene)

De zilveren maan (Boloria selene, vroeger geplaatst in het geslacht Clossiana, dat nu als ondergeslacht wordt gezien) is een dagvlinder uit de familie Nymphalidae, de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders.

Kenmerken

Parelmoervlinders zijn niet gemakkelijk van elkaar te onderscheiden, en de zilveren maan lijkt dan ook vrij veel op de zilvervlek, de paarse parelmoervlinder en de veenbesparelmoervlinder. Een van de kenmerken is de grote zwarte vlek op de onderzijde van de achtervleugel bij de wortelbasis, die groter is dan die van de zilvervlek. Hij heeft een spanwijdte van 28 tot 38 mm.

Zilveren maan (Boloria selene)
Zilveren maan (Boloria selene)

Verspreiding en leefgebied

De vlinder komt oorspronkelijk voor in vrijwel geheel Europa tot in Azië en ook in Noord-Amerika in koele en vochtige gebieden.

Voorkomen in Nederland en België

De zilveren maan is zeldzaam geworden in Nederland en België. Hij staat op de Nederlandse, Vlaamse, Waalse en Belgische rode lijsten. Op vliegplaatsen in Noord Nederland haalt hij wel heel grote dichtheden. In Vlaanderen is hij vermoedelijk uitgestorven.

Oorzaak

Als voornaamste oorzaak van de sterke achteruitgang wordt verdroging gezien. Op Europese schaal wordt hij echter niet bedreigd. De vliegtijd is van mei tot en met september.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Vlinder Foto’s Duitsland Eifel 4 Vlinder Foto’s Duitsland Eifel 4

12 reacties op “Vlinder Foto’s Duitsland Eifel 4”

Gohhhhh….. ik moet eerlijk zeggen dat ik hier toch wel lichtelijk (gezond) jaloers op ben hoor. Vooral die dikkopjes vind ik geweldig. Ik heb zelf nog geen tijd gehad om te vlinderen maar wat jij hier laat zien is echt heel erg mooi. Ik hou van deze verschillende kleine vlindertjes en je hebt ze ook weer heel mooi, enhelder gefotografeerd. Mijn complimenten.

Groetjes, Helma

Een schitterende serie. Stuk voor stuk parels.
Ochtendsrond heeft goud in de mond en dat bewijzen je dauwfoto’s.
De overzichtsfoto’s van de gids of fotograaf vind ik ook mooi.

Bijzondere omgeving waar ook vele mooie bijzondere vlinders en insecten zijn. Vele helaas hier niet gezien nog maar ik genoot weer van jou foto’s en soms moet je op de knieën om wat moois te fotograferen. Ik heb alleen dan heel veel moeite om weer overeind te komen .

Wat véél onbekende en prachtige vlinders heb je vastgelegd.
En de fotograaf ook nog in actie 🙂
Heel bijzondere serie uit de Eifel

Wow Bram al weer zo’n prachtige jaloersmakende serie! Schitterend die Zilverenmaan en die Aardbeivlinder en wat een mooi gebied, geweldig!

Wat een heerlijke serie weer. Vooral de dauwfoto’s zijn om van te likkebaarden. Die dauw en het vroege ochtendlicht heeft ook een hele mooie bokeh opgeleverd op een aantal fofot’s. Kortom: ik heb er weer van genoten.

Bram wat een geweldige serie foto’s zijn het geworden en wat een mooi natuur gebied.

Wat zou ik daar graag eens rond struinen, ik heb van je foto’s genoten, wat zijn de foto’s van het Icarus blauwtje mooi en het is zo’n klein vlindertje.

Groetjes Erica

Reacties zijn gesloten.