Categorieën
Landschap Slide Zomer

Voeren België

Voeren

Voeren

Voeren

Voeren

Voeren

Voeren

Voeren

Voeren (Frans: Fourons) is een faciliteitengemeente die bestuurlijk deel uitmaakt van de Belgische provincie Limburg in het gewest Vlaanderen. De gemeente grenst in het noorden aan Nederland en in het zuiden aan de Waalse provincie Luik, maar nergens aan de rest van Vlaanderen. Het gebied dat deze gemeente omvat is in het Nederlandse taalgebied beter bekend onder de naam Voerstreek. Voeren is de hoofdplaats van het gelijknamige kieskanton. Samen met de stad Tongeren vormt ze het gerechtelijk kanton Tongeren-Voeren.

De gemeente Voeren is in 1977 door de gemeentelijke herindeling ontstaan. Ze telt ruim 4000 inwoners, waarvan ruim 25% buitenlanders, bijna allemaal mensen met de Nederlandse nationaliteit. De naam is ontleend aan de Voer, een zijriviertje van de Maas dat door de gemeente stroomt.

Bron: Wikipedia

bedankt / thanks
signature

8 reacties op “Voeren België”

Prachtige beelden. Ik moet toch eens wat verder doorlopen vanuit Nederlands Limburg.
Prachtige foto’s Bram. Prettig weekend!

Prachtige serie weer, Bram.
Glooiende landschappen doen het altijd goed op de foto, en als de lucht dan ook nog eens lekker meewerkt met wat fraaie wolkenpartijen, krijg je ook nog eens heerlijk licht op je foto’s.
De Voerstreek ken ik alleen van de Journaal-beelden in de tijd dat de taalstrijd daar hoog opliep en men elkaar daar regelmatig te lijf ging. Daar is op deze foto’s gelukkig niets van te zien.

ohh bram
da’s mooi daar hé,
en zo dichtbij, voor mij dan toch,

we moeten er toch maar weer eens gauw heen om te genieten van dit uitzicht,
je maakt me lekker met je foto’s:-)

da’s een goed teken bram:-)

Hoi Bram,
Een mooi gebied voor de fotograaf.
Moet ik toch eens een keertje naar toe gaan.
Leuke serie.
Fijne dag.
gr.
Ton

Reacties zijn gesloten.