Categorieën
Dieren Landbouw Lente Slide

Voorjaar Werkzaamheden 1

Voorjaar Werkzaamheden 1

Stichting ‘HET WERKEND TREKPAARD’ Zeeland

Stichting 'HET WERKEND TREKPAARD' Zeeland
Stichting ‘HET WERKEND TREKPAARD’ Zeeland

Voorjaarswerkzaamheden

Voorjaarswerkzaamheden zaterdag 30 maart 2019 te ‘s-Gravenpolder

30 maart

Zaterdag 30 maart jl. zijn er voorjaarswerkzaamheden uitgevoerd op het perceel aan het Groenewegje bij de Zwaakse Weel te ’s-Gravenpolder, dat in bruikleen is van Natuurmonumenten.

We kunnen terugzien op een bijzonder geslaagd evenement. Het was een zonovergoten, stralende lentedag. De grond was goed bewerkbaar.

10 van onze 14 aangesloten trekpaardenhouders waren met in totaal 22 trekpaarden de hele dag in de weer om te cultiveren, eggen, sleepborden en zaaien.

Het was een uniek schouwspel en een fotogeniek gebeuren om acht 2-spannen en twee 3-spannen enthousiast aan de gang te zien.

Door het fraaie lenteweer en de weidse entourage van het natuurgebied de Zwaakse Weel was het een unieke gelegenheid om foto’s en films te maken. Vele bezoekers maakten daarvan gebruik.

Voorste perceel

Op het voorste perceel aan het Groenewegje waren Cees Mol, Cees Maurice, de mannen van Bart van der Wekken, Erik en Jacco Schrijver en Erik Leendertse in de weer met cultiveren, eggen en sleepborden, terwijl Cees Mol daarna met onze Smyth zaaimachine voederbietenzaad zaaide.

Achterste perceel

Op het achterste perceel waren Ab Paauwe, Sjako de Visser, Ko Brooymans, Alex Krijger, Rien en Mark Brooymans aan de gang met cultiveren, eggen en sleepborden, terwijl Ko Brooymans met onze Hassia zaaimachine een zaadmengsel voor vogelvoer voor Natuurmonumenten uitzaaide.

Bron website: Stichting ‘HET WERKEND TREKPAARD‘ Zeeland

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Voorjaar Werkzaamheden 1 Voorjaar Werkzaamheden 1 Voorjaar Werkzaamheden 1

12 reacties op “Voorjaar Werkzaamheden 1”

Schitterend gemaakte reportage Bram. De serie deed me denken aan mijn opa die met soortgelijke landbouwwerktuigen op het land werkte.

Wat een prachtige paarden zijn het toch en wat heerlijk dat jij ze weer aan het werk hebt kunnen fotograferen. Je fotoreeks is weer ongeëvenaard mooi en ook boeiend!

Mooi dat deze manier van werken zo bewaard blijft. Gaaf om die stoere en oersterke paarden in actie te zien. Je hebt er zoals gebruikelijk weer een mooie serie van gemaakt. Je hebt het overige publiek goed buiten beeld weten te houden.

Wat stralen deze paarden toch een kracht uit! Schitterend om te zien. Het enige dat ik bij de trekpaarden mis, is een staart. Hierdoor vind ik ze niet ‘compleet’.
Je serie foto’s is prachtig. Vooral de laatste 3 foto’s vind ik favoriet. Op de één of andere manier vind ik de paarden op deze foto’s de mooiste. Prachtig zoals zij daar trots de ploeg voorttrekken.

Groetjes,
Annette

prachtig trekpaarden Bram

en je bracht ze mooi in beeld..

ze worden hier nog door enkele paardenliefhebbers gehouden, maar veel zullen het er wel niet zijn

prettige dag

Deze trekpaarden ziet zeker heel goed verzorgd uit. Maar deze paarden werken heel hard voor. Friese paarden zijn groter dan gewone paarden. Hebben altijd mooie lange haren bij de hoeven van deze Friese paarden. Boeren kunnen hard aan de slag. Deze paarden ook. Echt heel mooi geworden Bram. Fijne dag gewenst. Groetjes J&F.

Reacties zijn gesloten.