Categorieën
Dieren Landbouw Lente Slide

Voorjaar Werkzaamheden 2

Voorjaar Werkzaamheden 2

Stichting ‘HET WERKEND TREKPAARD’ Zeeland

Stichting 'HET WERKEND TREKPAARD' Zeeland
Stichting ‘HET WERKEND TREKPAARD’ Zeeland

Voorjaarswerkzaamheden

Voorjaarswerkzaamheden zaterdag 30 maart 2019 te ‘s-Gravenpolder

30 maart

Zaterdag 30 maart jl. zijn er voorjaarswerkzaamheden uitgevoerd op het perceel aan het Groenewegje bij de Zwaakse Weel te ’s-Gravenpolder, dat in bruikleen is van Natuurmonumenten.

10 van onze 14 aangesloten trekpaardenhouders waren met in totaal 22 trekpaarden de hele dag in de weer om te cultiveren, eggen, sleepborden en zaaien.

Het was een uniek schouwspel en een fotogeniek gebeuren om acht 2-spannen en twee 3-spannen enthousiast aan de gang te zien.

Door het fraaie lenteweer en de weidse entourage van het natuurgebied de Zwaakse Weel was het een unieke gelegenheid om foto’s en films te maken. Vele bezoekers maakten daarvan gebruik.

Voorste perceel

Op het voorste perceel aan het Groenewegje waren Cees Mol, Cees Maurice, de mannen van Bart van der Wekken, Erik en Jacco Schrijver en Erik Leendertse in de weer met cultiveren, eggen en sleepborden, terwijl Cees Mol daarna met onze Smyth zaaimachine voederbietenzaad zaaide.

Achterste perceel

Op het achterste perceel waren Ab Paauwe, Sjako de Visser, Ko Brooymans, Alex Krijger, Rien en Mark Brooymans aan de gang met cultiveren, eggen en sleepborden, terwijl Ko Brooymans met onze Hassia zaaimachine een zaadmengsel voor vogelvoer voor Natuurmonumenten uitzaaide.

Bron website: Stichting ‘HET WERKEND TREKPAARD‘ Zeeland

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Voorjaar Werkzaamheden 2 Voorjaar Werkzaamheden 2 Voorjaar Werkzaamheden 2

12 reacties op “Voorjaar Werkzaamheden 2”

Dit soort paarden zijn ook veruit mijn favoriete paarden maar dat had ik je vast al een keer verteld 😀
Prachtige serie van deze werkpaarden en zo mooi in de details. Als je zoiets op het land ziet dan moet je echt wel even stoppen om te kijken want dit is zo mooi om te zien.
Klase Baram.
Groet, Helma

Ook dit laat prachtig het geploeter zien van paard en boer. Ook mooi dat ze alle machines gebruiken voor de volledige bewerking van het land en het volledige proces. Zo concludeer ik zelf tenminste. Een heel verschil tussen vroeger en nu.
Het is te hopen dat deze traditie nog lang blijft bestaan. Aan de jonge jonge zal het niet liggen.

Ook deze serie is prachtig om te zien. Jammer dat het zo zeldzaam wordt maar leuk om te zien dat er toch ook jeugd is die het weer oppakt.

Nummer 25 is echt geweldig mooi om te zien. Zo dichtbij. De rest is is ook echt schitterend om te zien. Trekpaarden doet de boeren heel goed. Echt heel mooie werk om te doen van deze boeren. Ik heb hier genoten. Fijne week.

Mooi vervolg weer van deze oude manier van landbewerking, Bram. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van werken in feite veel beter is voor het land. Maar helaas is het vandaag de dag niet meer te doen in de moderne bedrijfsvoering.
Prachtig hoe die jonge knaap op foto nr. 46 het werk jong leert. Hopelijk blijft hij er nog lang bij betrokken!

Prachtig om te zien hoe deze stoere en trotse mooi ingespannen paarden de ‘oude’ landbouwwerktuigen voorttrekken. En mooi door jou vastgelegd Bram!
Jammer dat je het werken met paarden niet veel meer ziet bij de boeren nu er meestal trekkers gebruikt worden op het land.

Groetjes en een mooie nieuwe week!
Annette

Prachtige fotografie van de hardwerkende welwillende paarden die vroeger veel werden gebruikt om het land te bewerken. Totdat de tijd van het gemak aanving en de machine’s kwamen. En zo een evenement laat de nostalgie weer tot leven komen. En de paarden vonden het vast ook weer fijn om zo hun sterkte te laten zien.

Reacties zijn gesloten.