Categorieën
Bloemen Molens Slide Zomer

Vrouwenpolder Middelburg Westkapelle 2

Vrouwenpolder Middelburg Westkapelle 2

Vervolg …

Van de mooie rondrit gereden in Zeeland Walcheren
De volgende plaatsen en nog een paar ben ik langs of door gereden
Vrouwenpolder Serooskerke Middelburg Koudekerke Biggekerke
Aagtekerke Westkappelle Domburg Oostkapelle Vrouwenpolder

De Hoop (1735) (Middelburg)

De Hoop is een voormalige koren- en pelmolen aan het Vlissings Bolwerk in Middelburg in de Nederlandse provincie Zeeland

De molen werd in 1735 als pelmolen gebouwd. Na brand in 1753 werd De Hoop in 1755 hersteld als koren- en pelmolen. Waarschijnlijk werd de molen iets lager hersteld, hetgeen het wat ‘dikke’ uiterlijk van de molen bepaalt. De molen bleef tot 1920 op windkracht in bedrijf, in dat jaar werd het binnenwerk uitgebroken.

Meelfabriek

De molen werd vervolgens omgebouwd tot meelfabriek waarbij een elektromotor het werk overnam. Als gevolg van oorlogshandelingen in 1940 werd De Hoop zwaar beschadigd. In 1948 kwam hij in eigendom van de gemeente Middelburg. In 1954 werd de molen als stilstaand monument gerestaureerd. Pas in 1988 volgde een uitgebreide restauratie waarbij de molen weer draaivaardig werd, het binnenwerk keerde niet terug.

Molenaars

De roeden van de molen hebben een lengte van circa 24,80 meter en zijn voorzien van het Oudhollands hekwerk met zeilen. Een aantal vrijwillige molenaars laat de molen regelmatig draaien.

Clubgebouw

De molen is nu het clubgebouw van vereniging Juliana Korpsen Middelburg
Bron: Wikipedia

Hoge Vuurtoren van Westkapelle

Hoge Vuurtoren van Westkapelle
Hoge Vuurtoren van Westkapelle

Westkapelle is bekend om zijn vuurtoren. De vuurtoren, bijgenaamd Westkapelle Hoog, Hoge licht of Zuiderhoofd, was oorspronkelijk de kerktoren van de SintWillibrorduskerk. Na een brand in de kerk bleef alleen de toren over en in 1907 is de toren verbouwd tot vuurtoren.

2,6 miljoen kaarsen

Bijzonder is dat de vuurtoren niet aan de zeekant staat, maar juist aan de landkant van het dorp. De toren bestaat uit zes verdiepingen en heeft een hoogte van 53 meter. Je moet 207 treden beklimmen om boven te komen. 
Nog altijd is de vuurtoren actief en brandt elke avond het licht, dat bij helder weer tot op ongeveer 20 zeemijl (37 kilometer) te zien is. De hoeveelheid licht staat gelijk aan 2,6 miljoen kaarsen.
Bron: VVV Zeeland

Wordt vervolgd

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

INFO!

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Vrouwenpolder Middelburg Westkapelle 2 Vrouwenpolder Middelburg Westkapelle 2

12 reacties op “Vrouwenpolder Middelburg Westkapelle 2”

ik verval gewoon weer in herhaling Bram.
Ik vind dit echt zo mooi om te zien!
Die witte molen is echt super maar ook die foot met de vuurtoren.
De schuit in eht water met de mooie bloemstukken is ook best wel uniek om te zien.
Veel molens, bloemen, zee, strand en boten 😀

Groet, Helma

Ben toch een beetje jaloers op de ruimte, de natuur en de mooie landschappen en bloemen die jullie hebben hoor! Het zijn weer prachtige foto’s. Genieten…

Bram wat een schitterende serie foto’s,
heel even dacht ik dat je de Vrouwenpolder in Zoeterwoude bedoelde.
Maar toen zag ik dat het de Vrouwenpolder in Middelburg bedoelde.:-)
Ik heb echt genoten van je foto’s de ene foto dat je het licht in de vuurtoren ziet branden vind ik echt heel gaaf.

Groetjes Erica

Weer een mooie serie waar ik weer van genoot en de schuit/aak met de bloemen en de molens. Molens trekken mij zo wie zo wel aan want dat is voor mij altijd een thuiskomen en nostalgie. In mijn omgeving bezoek ik hen ook vaak. Nu wat gaan genieten van wat septemberwind ,die ons door de maand zal begeleiden.

Echt weer prachtige fotoserie net als de vorige serie. De boot met de bloemen geeft wel een fleurig gezicht maar ook de molens vond ik mooi. Molens trekken mij altijd wel aan want ik bezoek hen vaak in mijn omgeving. Is voor mij altijd een terugkomen. Nu genieten van wat septemberwind die ons door de maand zal begeleiden.

Foto nr. 23 is werkelijk prachtig maar ook de golfbrekers vind ik heerlijk om naar te kijken. Maar zoals altijd is de hele serie schitterend om te zien!

Bij de molen staat bloemenboot. Dit is echt heel apart om te zien. Want dit zie je niet vaak Bram. Heel speciaal iets. Wat is werkelijk mooie omgeving te zien. Bloemen ziet prachtig uit op de foto’s. Ik heb je foto’s genoten om te zien. Woord…COMPLIMENT Bram. Fijne week gewenst.

Reacties zijn gesloten.