Categorieën
Landschap Slide Zonsondergang

Westerschelde

Westerschelde

Westerschelde

Westerschelde

Westerschelde

Westerschelde

Westerschelde

Westerschelde

Westerschelde

De Westerschelde of De Honte is een estuarium in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen tussen Walcheren en Zuid-Beveland aan de noordzijde en Zeeuws-Vlaanderen aan de zuidzijde. In tegenstelling tot de Oosterschelde, de Grevelingen en het Haringvliet is het niet afgesloten in het kader van de Deltawerken. De reden hiervoor is dat zo de haven van Antwerpen bereikbaar blijft.

De Westerschelde is de monding van de Schelde. In de regel noemt men het gedeelte vanaf de Belgisch-Nederlandse grens tot aan de Noordzee de Westerschelde, vanaf de Belgisch-Nederlandse grens via Antwerpen tot aan Gent is de naam Zeeschelde. Gent kan echter ook bereikt worden via het Zeekanaal Gent-Terneuzen. Het westelijkste deel van de Westerschelde heeft twee hoofdvaarwaters naar de Noordzee. De Wielingen is het ruimst en wordt gebruikt door de scheepvaart naar de Zuidelijke Noordzee. De scheepvaart naar het noorden maakt gebruik van het Oostgat; een betrekkelijk smal vaarwater langs de zuidwestelijke kust van Walcheren. Het diepste punt van de Westerschelde ligt nabij Borssele, waar de zeearm een diepte bereikt van 67 meter onder NAP. Dit is tevens het diepste punt van het Nederlands continentaal plat.

Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven

bedankt / thanks
signature

7 reacties op “Westerschelde”

tedoeme, bram, jij staat op een heel goed blaade met de wolkengoden, eh! 😀

voor jou halen ze de mooiste exemplaren uit de kast, zoveel is duidelijk!

ik lig bijna op mijn knieeën van bewondering en aanbidding! 😆

een heel mooie reeks Bram.
.
je hebt perfect van het licht gebruik gemaakt..

en de info geeft nog iets extra aan dit logje

prettig weekend gewenst

Hoi Bram,
Wederom een geweldige mooie serie. Wat een mooie luchten heb je gevangen. En als je dan dergelijke mooie foto’s ook nog voorziet van een bijbehorende tekst is het helemaal compleet. Chapeau!
Fijn weekend.
gr.
Ton

Wat een geweldige serie, Bram. Wat mij betreft heb je jezelf weer eens overtroffen met dat prachtige licht en de fraaie wolkenpartijen boven de Westerschelde. Heel mooi!
Maak er een mooi weekend van.

Reacties zijn gesloten.