Categorieën
Landschap Slide Zonsondergang

Westkapelle Walcheren

Westkapelle Walcheren

Westkapelle Walcheren

Westkapelle Walcheren

5X7D0664

5X7D0683

Westkapelle Walcheren

5X7D0722

5X7D0729

Zeeland

5X7D0748

Sunset

Westkapelle

Westkapelle (Zeeuws: Weskappel, in het dialect van Westkapelle: Wasschappel) is een plaats, met historische status als stad, in de gemeente Veere op de westelijke punt van het voormalige eiland Walcheren. Het ligt daarmee in de provincie Zeeland. Westkapelle had op 1 januari 2010 2705 inwoners.

Geschiedenis

Westkapelle is mogelijk gesticht in de tijd van de Vikingen. De nederzetting kreeg in 1223 stadsrechten maar had géén zitting in de Staten van Zeeland, reden waarom het een smalstad werd genoemd. De stad leefde hoofdzakelijk van de visvangst (haring). In 1400 sloeg een stormvloed de Westkaap weg, zodat een eind kwam aan de welvaart van Westkapelle. In die tijd is men begonnen met de aanleg van de Westkapelse Zeedijk, In 1454 werd de stad verkocht aan Heer Hendrik van Veere. In 1540 bezocht Keizer Karel V het stadje. Tot en met 1996 was Westkapelle een zelfstandige gemeente. Overblijfsel van de tijd dat Westkapelle smalstad was is de jaarlijkse kermis met bijbehorende schutterij de Gaaischieters.

Bron: Wikipedia


Foto’s: © Bram van Broekhoven

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

5 reacties op “Westkapelle Walcheren”

Je schotelt ons van begin tot eind weer een mooie serie voor, Bram. Het opspattende water is al mooi, maar het kleurenspektakel van de zonsondergang maakt er echt een feestje van. Het moet geen straf zijn geweest om daar in de kou te staan.

Reacties zijn gesloten.