Categorieën
Landschap Natuur Slide

Wind Wolken Ouddorp Bruinisse

Wind Wolken Ouddorp Bruinisse

Twee foto series van wolken luchten en stevige buien en wind.
1e serie gemaakt op het strand van Ouddorp aan de Noordzee.
2e serie gemaakt op de Grevelingendam bij Bruinisse, Grevelingenmeer.

Ouddorp

Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee in het zuiden van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Tot 31 december 2012 vormde Ouddorp samen met Stellendam, Havenhoofd en Goedereede de gemeente Goedereede.

Het dorp wordt weleens verward met Oudorp (gemeente Alkmaar)
Bron en meer info: Wikipedia

Doen en beleven in Ouddorp

Uitwaaien op het strand bij de Vuurtoren

Ouddorp ligt in het uiterste westen op het eiland Goeree-Overflakkee, tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer in, op de rand van Zuid-Holland en Zeeland.

Vuurtoren Westhoofd Ouddorp

Hier vind je langs de kust de mooiste stranden van Nederland, bijna 18 kilometer lang. Brede, schone stranden, zoals Strand Noord, ’t Flaauwe Werk en het strand langs de Brouwersdam, met voor ieder wat wils.

Laat je leiden door de vuurtoren, het Westhoofd, die je al van verre ziet en maak een strandwandeling op Strand Vuurtoren.

Stadswandeling door Goedereede

Van verre zie je de ‘stompe toren’ van Goedereede al boven de weilanden uit steken. Een teken dat je hier even naar toe moet! Het historische stadje op de Kop van Goeree is van een verrassende schoonheid.

Markt Pittoresk Goedereede

Pittoresk

De pittoreske straatjes staan vol met prachtige pandjes met mooie gevels. Maak een wandeling door het stadje, langs het water, pik een terrasje en ga even terug in de tijd.
Bron: Tips: 10x zien, doen en beleven in Ouddorp

Grevelingendam

Grevelingendam (Bron: VVV Zeeland)

De Grevelingendam is een Nederlandse dam tussen Schouwen-Duiveland (Zeeland) en Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland). De dam is het vierde bouwwerk van de Deltawerken.

Kabelbaan

De bouw van de 6 kilometer lange dam begon in 1958. De dam is gedeeltelijk met een kabelbaan gebouwd, die vanaf een hoogte stenen liet vallen op de plaats waar de dam moest ontstaan.

Kabelbaananker monument ter nagedachtenis aan het aanleggen van de Grevelingendam

Jan van Aartsen

Door verschillende tegenslagen heeft de bouw van de dam ongeveer 7 jaar geduurd. Pas op 1 april 1965 kon de dam geopend worden door minister van Verkeer en Waterstaat Jan van Aartsen.

Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Wind Wolken Ouddorp Bruinisse Wind Wolken Ouddorp Bruinisse

18 reacties op “Wind Wolken Ouddorp Bruinisse”

Ik hunker om nog eens een dagje Zeeland te doen. Maar heen en terug is 4 uur rijden en met al die files. Maar toch… Je foto’s zijn weer sprekend, weer of geen weer, een prachtreportage.

Hoi Bram,
allereerst excuus voor mijn late bezoek maar door het vele werk en de hitte daar bovenop maakte dat ik weinig tot geen puf meer had voor de pc. Nu maar even bijlezen 🙂

Deze serie is er weer eentje naar mijn hart. Allereerst prachtige informatie over Oudorp en de leuke platen erbij. Daaronder werkelijk schitterende wolkenluchten in alle mooie vormen en variaties. Ik zie zelfs heel licht een regenboog in een van de foto’s. Prachtig om te zien en ook heel mooi weergegeven.

Groet, Helma

Wat is de natuur mooi en wild, Bram en wat heb je het weer mooi vastgelegd !!
Genieten hoor !
Lieve groetjes Anna

Hallo Bram, wat een prachtige foto’s van het onstuimige weer. Schitterende wolkenluchten en een ruwe zee. Ook fraai gekleurde luchten, petje af.

Dankjewel Annette voor je idee om meer te laten zien van Goedereede, zal eens in mijn archief duiken, en anders er een keer er door heen fietsen met de camera mee.

Zeeland is wel mooi he Bram enkel heb ik de indruk dat het mooier is op Uw foto’s dan in werkelijkheid Heb er veel grauwe en vochtige dagen gekend Grts

Schitterend die dreigende luchten en de ruwe zee. Ben alleen wel blij dat ik niet op het vissersbootje zit …… :-).
Laat je nog een keertje meer foto’s van het plaatsje Goedereede zien? Ik vind dat zo mooi, die (kleine) historische plaatsjes met de mooie oude huisjes. Echte pareltjes!

Groetjes,
Annette

Prachtig die woeste zee en de verschillende wolkenluchten. Ik heb weer genoten van deze serie. Jammer trouwens dat je niet wat meer van Ouddorp laat zien want je maakt me benieuwd 😉

Zeeland is toch prachtig hé, ik kom er ook graag. De foto’s van de wolken en de wilde zee zijn echt schitterend! Ik heb genoten van je reportage.

Reacties zijn gesloten.