Categorieën
Goeree-Overflakkee Winter

Winter Week Februari 2021 vervolg

Winter Week Februari 2021 vervolg

Selectie

Zo als ik in mijn vorige blog al een vervolg aankondigde.
Bij deze het vervolg van de winter week in februari.
Heb een selectie gemaakt uit de vele foto’s van die week.

Het zijn foto’s gemaakt over meerdere dagen,
vandaar veel verschil in licht en luchten.

IJskristallen
Winter Week Februari 2021 vervolg

Sneeuw is een vorm van neerslag die bestaat uit ijskristallen. In Nederland valt gemiddeld op ongeveer 10 dagen per jaar sneeuw en in België op ongeveer 19 dagen per jaar. Maar er gaan jaren voorbij zonder sneeuwval van enig betekenis. De hoeveelheden zijn er bovendien gemiddeld klein vanwege het ontbreken van stuwingsneerslag.

Sneeuwhoogtes

Anders is dit bijvoorbeeld in een gebied als het Kleinwalsertal in Oostenrijk of Oregon in het noordwesten van de Verenigde Staten. In dat laatste gebied zijn sneeuwhoogtes van vijf meter geen uitzondering.

Zware sneeuwbuien
Winter Week Februari 2021 vervolg

Wel kunnen boven de Noordzee boven het relatief warme zeewater makkelijk zware sneeuwbuien ontstaan die bij een noordelijke stroming met name op de Waddeneilanden buitengewoon forse hoeveelheden sneeuw kunnen achterlaten, zoals in 1987 op Terschelling.

Overlast

Sneeuw kan voor overlast zorgen, niet alleen door gladheid maar vooral bij natte sneeuw ook door vermindering van het zicht. Tijdens zware sneeuwval neemt het zicht sterk af, vergelijkbaar met mist. Met name de eerste sneeuw van het seizoen of plotselinge sneeuwbuien leveren problemen op.

Winterse buien
Winter Week Februari 2021 vervolg

Tijdens periodes met herhaaldelijk sneeuw en winterse buien is de weggebruiker eraan gewend en past het verkeer zich aan. Grote hoeveelheden sneeuw op de weg kunnen worden bestreden met behulp van sneeuwschuivers.

Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot staat er meestal ook nog extra info bij.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info.

Winter Week Februari 2021 vervolg

16 reacties op “Winter Week Februari 2021 vervolg”

Hoie wat een prachtige fotografie was dit en dank weer voor de mooie sfeer fotografie. Als je eens reageert bij mij op mijn websites zal ik het erg op prijs stellen dat je deze website url gaat gebruiken want steeds reageer je met je blogspot en is het voor mij wel even zoeken waar je zit. Alvast bedankt en groetjes Tine

Hoi Bram,
ik zie hier ook werkelijk de mooiste beelden van de winter voorbij komen.
Prachtige platen en wat een superheerlijke sfeer.
Ik heb ook echt van deze korte maar krachtige winter genoten.
Hier bij jou ziek ik weer van die fantastische mooie sneeuw en vorst.
Heel mooi gedaan Bram

Groetje

Ook van de tweede serie heb ik genoten, mooie composities en kleuren. Dat Arbeidershuisje Sommelsdijk vervalt steeds meer.

Heb jij eerste foto van ijskristallen gemaakt. Zo scherp is ie en dichtbij. Toch zie ik sommige foto’s niet zoveel sneeuw gevallen. Toch vind ik mooie foto’s om te zien. Landschappen hebben vaak aan de slootjes hoge heuvels sneeuw liggen. Prachtig gezicht alle foto’s. Groetjes J&F.

Wat een geweldige serie, heerlijke winterfoto’s! Zelf ben ik dol op sneeuw en ijs en het had wat mij betreft dan nog wel wat langer mogen duren.
Ik vraag me af: heb jij die foto van dat ijskristal ook zelf gemaakt, die vind ik echt prachtig!

Ik heb van begin tot het eind genoten en dan drie keer! 🙂
De foto’s met de schapenwolkjes, de foto met de sneeuwduinen, de foto van de rode vuurtoren, de foto van de schaatsers, de foto met de dreigende lucht zijn foto’s die me speciaal opvielen.

Als ‘kind van de winter’ heb ik van begin tot eind volop genoten van deze machtig mooie serie, Bram.
Ik vind het dan ook jammer dat de winter maar een week heeft geduurd. Het begon eigenlijk voor de liefhebbers van natuurijs eigenlijk vorig weekend pas. De temperaturen die we nu hebben en die we in het weekend krijgen, passen voor mijn gevoel volstrekt niet bij februari. Als het zo doorgaat kan half maart de korte broek aan. 😉
Maak er een mooi weekend van!

Bram wat heb ik genoten van je foto’s.

Je hebt het zo mooi in beeld gebracht Je landschappen zijn om te smullen.
Mooi is je ijskristal ik zie ze niet meer op de ramen, was vroeger altijd wel
een heel mooi gezicht, maar wel koud.

Groetjes Erica

Heel erg mooie winterbeelden Bram. Hier gaan we nog lang en vol heimwee naar terug kijken. Je hebt de landschappen weer prachtig in beeld weten te brengen. Is dat ijskristal ook een werk van jou ? k vraag me af hoe je in zoiets slaagt. Proficiat hoor !

Reacties zijn gesloten.