Categorieën
Landschap Slide Winter

Winter wonderland

Winter

Winter

Winter

Winter

Winter

Winter

De winter is een van de vier seizoenen in de gematigde en polaire streken. Het afwisselen van de winter met de andere seizoenen wordt veroorzaakt door de schuine stand van de aardas. In de winter staat op het noordelijk halfrond de aardas van de zon af gewend en in de zomer juist naar de zon toe gericht. Op het zuidelijk halfrond is dit omgekeerd, zodat de winter zich daar juist afspeelt tijdens de zomer van het noordelijk halfrond. Het meest kenmerkend aan de winter is hierdoor behalve de in vergelijking met andere seizoenen lage temperaturen de korte dagduur.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen de astronomische winter en de meteorologische winter.

Astronomische winter
De astronomische winter begint op het noordelijk halfrond rond 21 december.

Meteorologische winter
De meteorologische winter is een verwarrend begrip, al is het oorspronkelijk bedoeld om het juist overzichtelijker te maken. Een veel gehoorde definitie van de meteorologische winter is die van de maanden december, januari en februari op het noordelijk halfrond en juni, juli en augustus op het zuidelijk halfrond. Als men het heeft over de gemiddelde wintertemperatuur, dan is die berekend aan de hand van deze periode.

Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven

bedankt / thanks
signature

14 reacties op “Winter wonderland”

Winter-wonderland, Bram!
Een hele mooie serie. Wat is er heerlijker dat wandelend over knapperende sneeuw, handen diep in je zakken, kraag omhoog, pet of muts op en genieten van de mooie winterse landschappen. Gelukkig kunnen we hiervan met dit regenachtige weer genieten van deze mooie foto’s.
Fijn weekend.
gr.
Ton

wonderland…

dat is het inderdaad Bram..

schitterende foto’s waar me nu slechts kunnen van dromen

alvast, prettige feestdagen en een gezond en vreugdevol 2013 gewenst

De winter is een prachtige periode om foto’s te maken..op dit moment zit het hier helemaal dicht en is het spekglad..op jouw foto’s ziet er stralend en zonnig uit…. een heel mooie serie…ook het grauwe en vale van de winter vind ik mooi voor de foto…het geeft vaak een geheimzinnige sfeer…bedankt voor je bezoek(en) in 2012 en ik wens je heel fijne feestdagen en een goed fotojaar 2013-Agnès

Waauw zoveel sneeuw hebben we hier niet gezien.
Amper een halve dag en het was bijna allemaal weg!
Het is een streling voor het oog op naar jou prachtige foto’s te kijken Bram!

Mijn schoonzus komt vandaag vanuit Kaapstad om de kerstdagen hier door te brengen en die zijn daar nu 30° gewent! Het zal aanpassen zijn met al die regen hier!
Gr.
P-TER

@ Askimet werkt uitstekend! Krijg nu momenteel geen rommel meer op mijn site!
Bedankt nogmaals ervoor !!!

Stuk voor stuk prachtige winterlandschappen, Bram.
Jammer dat we het in deze Kerstvakantie zonder dergelijke sfeervolle omstandigheden moeten doen. Maar wie wat bewaart, die heeft later nog wat om de stemming erin te houden, zo blijkt maar weer. 🙂

Schitterende serie Bram,…..kan niet wachten op de eerstvolgende gelegenheid om het weer te gaan vastleggen !

Wat mooi is dat toch om te zien, maar voorlopig regent het warm water en ziet het er grauw en grijs uit. Het zijn schitterende foto’s Bram!

Reacties zijn gesloten.