Categorieën
Landschap Slide Winter

Winter Wonderland

Winter Wonderland

Een paar foto’s uit mijn archief, toen het nog af en toe echt winter was.

Winter Wonderland

Winter Wonderland

Winter Wonderland

Winter Wonderland

05-winter

Foto’s: © Bram van Broekhoven

De winter is een van de vier seizoenen in de gematigde en polaire streken. Het afwisselen van de winter met de andere seizoenen wordt veroorzaakt door de schuine stand van de aardas. In de winter staat op het noordelijk halfrond de aardas van de zon af en in de zomer juist naar de zon toe. Op het zuidelijk halfrond is dit omgekeerd, zodat de winter zich daar juist afspeelt tijdens de zomer van het noordelijk halfrond. Het meest kenmerkend aan de winter is hierdoor behalve de in vergelijking met andere seizoenen lage temperaturen de korte dag duur.

Bron: Wikipedia

Mijn iMac is nog niet terug van reparatie, de harddisk is vervangen maar dat loste het probleem (zwart scherm) niet op. Het wachten is nu op een nieuw display, die dus waarschijnlijk kapot is, ik hoop dat het snel wordt opgelost. Zodat ik weer mijn nieuw gemaakte foto’s kan bewerken en plaatsen op mijn blog. Gelukkig heb ik veel foto’s online staan die ik nu ook gebruikt heb voor dit blog.


Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

9 reacties op “Winter Wonderland”

Toch mooie platen hoor Bram! Gelukkig heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat je Mac het ook weer doet dus ben benieuwd wat je in de tussentijd gefotografeerd hebt 😉

Ja deze landschappen worden uitzonderlijk. Straks kunnen we alleen nog woestijn fotograferen. Ze zijn impressionist Bram! Mijn beste wensen voor het Nieuwe Jaar en veel fotoplezier!

Dat zijn stuk voor stuk weer platen om in deze tot nu toe opnieuw waardeloze winter even lekker bij weg te dromen. Wat mij betreft mag het vanaf morgen een week of wat winter worden. Maar de eerste twee tot drie weken lijkt er nog geen kou van betekenis in te zitten voor onze contreien. Het is niet anders, we zullen het ermee moeten doen.
Jammer dat je iMac nog niet weer klaar is, maar zoals je uit mijn reactie merkt, is het zeker geen straf om deze acrieffoto’s te bekijken. Laat maar komen! 🙂

Was het maar zo, ik kan er wel naar verlangen hoor! Het ziet er toch prachtig uit en het is heerlijk om dan te fotograferen. Als ik nu naar buiten kijk is het grauw en grijs, dan kijk ik liever naar jouw prachtige sneeuwfoto’s!

Reacties zijn gesloten.