Categorieën
Goeree-Overflakkee Lente Slide

Wolken Zon Wind en Golven

Wolken Zon Wind en Golven

Een koud en guur begin van Mei 2019,
met Noord Westen wind van 6 á 7 Beaufort.
Maar voor de de fotografie toch wel heel mooi.
Schitterende wolken en golven aan de Brouwersdam

Wolken Zon Wind en Golven
Wolken Zon Wind en Golven

Slikken van Flakkee

De Slikken van Flakkee vormen de natuurlijke overgang van het water van de Grevelingen naar het eiland Goeree-Overflakkee tussen Goedereede en Herkingen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Het gebied

Het totale gebied bestaat uit ca. 1500 ha. sllikken en schorren, en uit 1250 ha. water dat ondieper is dan 2,5 meter. De oeverlengte bedraagt ca. 20 km. De breedte van het gebied varieert tussen de 500 en 2500 meter.

Begrazing

Gedurende het gehele jaar grazen er in het zuidelijk deel van het gebied heckrunderen en fjordenpaarden. De kudde bestaat uit ongeveer 50 merries van verschillende leeftijden en ongeveer 30 veulens.

Fjordenpaarden

Fjordenpaarden zijn vriendelijke, rustige dieren, die weinig verzorging nodig hebben en zich uitstekend kunnen redden in dit gebied.

Wolken Zon Wind en Golven
Fjordenpaard

Heckrundstieren

De heckrundstieren zijn, net zoals het oorspronkelijke oerrund, groot en zwart, met een lichte streep over de rug en een witte ring in de neus. De horens maken hen tot imposante verschijningen. Er grazen ongeveer 150 heckrunderen op de zuidelijke Slikken van Flakkee

Heckrundstier
Heckrundstier

Schotse hooglanders

In het middengedeelte van het gebied wordt van half mei tot eind oktober een kudde van ± 50 Schotse hooglanders in het gebied gelaten, die ervoor zorgen, dat ruigtes worden afgegraasd

Schotse hooglander
Schotse hooglander

Foto’s van Zaterdag 4 mei 2019

Wolken Zon Wind en Golven

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Wolken Zon Wind en Golven Wolken Zon Wind en Golven Wolken Zon Wind en Golven

16 reacties op “Wolken Zon Wind en Golven”

Ook nu was het weer genieten. Het was een koude dag , maar het leverde je wel mooie wolkenluchten op.
Het Heckrund is wel een indrukwekkend beest. Maar met een grote boog omheen.
Mooie foto’s van de golven die op de palen beuken waarbij ik foto 17 een topplaat vind.

Misschien een koude start van deze maand Bram maar dat is niet van je foto’s t zeggen! Werkelijk onwijs mooie foto’s laat je hier zien en ook nog eens heel mooi gevarieerd. Een mooi gebied ook waar je deze fraaie beelden kon maken. Ik heb er weer van genoten.

Groet, Helma

Hallo Bram,
Ik heb genoten van je foto’s van de zee, die zo heerlijk wild om de palen speelt.
O wat zou ik daar graag met mijn blote voeten willen lopen, de zee weer eens een keertje voelen. 🙂
Ik dacht dat jij ook macro’s had gemaakt, ik moet nu nog wat huishoudelijk werk doen 🙁
Dus ik kom later nog verder kijken.

Groetjes Erica

Mooie serie weer. In weerkundig opzicht was mei vorig jaar een stuk minder fotogeniek dan dit jaar. Toen hadden we wekenlang een strakblauwe, oninteressante lucht. Nu heb je heel wat mooie wolkenfoto’s kunnen maken. Maar daar staat tegenover dat het vorig jaar in mei gemiddeld een graad 0f 5 warmer was dan dit jaar, en dat is toch ook wel wat waard.

Oh, wat een mooie série weer.
Zoveel herkenbare plekjrs
Laatst waren we ook bij de slikken, zo mooi was het dáár.
Genoten van al het moois, wat jij ons laat zien.

Nou ja Bram, wat een prachtige serie foto’s laat je weer zien. Schitterende foto’s met mooie wolkenluchten, de zee en golven die je hartstikke mooi hebt gefotografeerd en de foto van de vele, ik geloof dat het Kite surfers heet. Wat heb je in Zeeland toch nog heerlijk de ruimte om je heen.

Groetjes,
Annette

Hallo Bram. Aan zee is het met elk weer wel mooi en je liet een golvend mooie fotografie zien uit deze omgeving. Mooie wolken dekens en runderen met uitzichten. De stier hou ik wel op afstand want die hoorns van hem zou ik niet graag wille voelen. Wolken op foto 8 vond ik wel bijzonder en foto 17 ook met het opspattende water en het schuim. Al zijn ze allemaal erg mooi hoor.

die heckrunderen hebben daar ook niet echt gras om hun tong omheen te slaan hé Bram, verder zijn het schitterende plaatjes die je maakt

Heerlijk uitwaaien aan zee! Prachtig die foto’s van de schuimende golven. Ik vind het houtwerk onder de loopbrug er wel erg ielig uitzien, het lijkt net of er een paar latten nonchalant tegenaan zijn gespijkerd, je vraagt je af of dat het geweld van de zee wel kan doorstaan!
Je foto’s zijn schitterend van de eerste tot de laatste is het weer genieten!

Hoi Bram, prachtige fotos met mooie wolken. Het was inderdaad koud gisteren aan de kust. Ik vind dat zelf wel lekker. Groetjes Caroline

Reacties zijn gesloten.