Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Slide

Wolken Zon Wind Golven II

Wolken Zon Wind Golven II

Een koud en guur begin van Mei 2019,
met Noord Westen wind van 6 á 7 Beaufort.
Maar voor de de fotografie toch wel heel mooi.

Deel 1: Zie blog van 20 Mei 2019

Wolk

Een wolk is een zichtbare verzameling – al dan niet onderkoelde – waterdruppeltjes of ijskristalletjes in de atmosfeer op enige hoogte van het aardoppervlak.

Ontstaan

Waterwolken ontstaan doordat waterdamp in verzadigde lucht condenseert rond condensatiekernen. Waterdamp kan verrijpen tot ijskristalletjes en zo ijswolken vormen. In gemengde wolken komen zowel waterdruppeltjes als ijskristallen voor.

Mistvorming

In verzadigde lucht is de relatieve luchtvochtigheid 100%. Dit gebeurt door verdamping van oppervlaktewater, menging met verzadigde lucht en afkoeling van onverzadigde lucht of een combinatie daarvan. Aan de grond kan dit leiden tot mistvorming

Mist

fysisch is mist hetzelfde als een waterwolk. Voor wolkenvorming is vooral afkoeling van belang. Dit treedt adiabatisch – zonder warmte-uitwisseling met de omgeving – op bij luchtstijgingen. Voorbij het condensatieniveau vindt dan condensatie plaats rond condensatiekernen.

Condensatie

Zonder die aerosolen zou condensatie pas bij een grote overschrijding van de verzadigingsdampdruk optreden. Deze oververzadiging kan in volkomen schone lucht oplopen tot 300 à 400% voordat condensatie optreedt.

Bron en meer info: Wikipedia

Heckrundstieren

Wolken Zon Wind Golven II
Heckrundstier

De heckrundstieren zijn, net zoals het oorspronkelijke oerrund, groot en zwart, met een lichte streep over de rug en een witte ring in de neus. De horens maken hen tot imposante verschijningen. Er grazen ongeveer 150 heckrunderen op de zuidelijke Slikken van Flakkee

Slikken van Flakkee

De Slikken van Flakkee liggen tussen Goedereede en Herkingen (achter Melissant). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het Grevelingenmeer.

Gebied Slikken van Flakkee

Het totale gebied bestaat uit ca. 1500 ha. drooggevallen grond, en uit 1250 ha. water dat ondieper is dan 2,5 meter. De oeverlengte bedraagt ca. 20 km. De breedte van het gebied varieert tussen de 500 en 2500 meter.

Fjordenpaarden

Wolken Zon Wind Golven II
Fjordenpaarden

Kudde

Gedurende het gehele jaar grazen er op de Slikken van Flakkee Heckrunderen en Fjordenpaarden. De kudde bestaat uit ongeveer 50 merries van verschillende leeftijden en ongeveer 30 veulens. Fjordenpaarden zijn vriendelijke, rustige dieren, die weinig verzorging nodig hebben en zich uitstekend kunnen redden in dit gebied

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Wolken Zon Wind Golven II Wolken Zon Wind Golven II Wolken Zon Wind Golven II

9 reacties op “Wolken Zon Wind Golven II”

Hoi Bram,
die wolken vind ik echt geweldig mooi vastgelegd. Hele indrukwekkend ook foto 25 en 32 en 34. Maar ook je velden vol gele bloemen ofwel het koolzaad is super . Je laatste foto met de “woeste” water opspatting mag er ook zijn zeg.

groet, Helma

De foto’s met de indrukwekkende wolkenpartij boven het rode dak vind ik heel mooi.
Foto 40 spreekt mij ook extra aan. Ach en verder is het hier genieten van deze serie.

heerlijke serie Bram waar ik van smul, van de eerste tot de laatste, wat een imposante jongen is dat rund hé…. wowww
prachtige wolken en kleuren Bram

Hele mooie reeks en genoten van al het moois op Goeree.
Ik wist ook niet dat de slikken zo mooi waren.
En de luchten waren idd steeds prachtig.
En je kan je wel voorstellen dat wij het kacheltje in de caravan nodig hadden !!

Heerlijk Bram, om daar wat rond te struinen. Je verhaal en foto’s… een genot voor het oog!
Lieve geniet groetjes, Anna

Vooral de opbollende wolkenpartijen en de in de verte passerende buien zijn erg mooi in deze serie.
Vanwege de veelal koude noordenwind heb ik begin mei betrekkelijk weinig foto’s gemaakt. Met de hogere temperaturen van de laatste tijd heb ik intussen een aardige inhaalslag kunnen maken.

Reacties zijn gesloten.