Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Lente Slide

Wolkenluchten polder Dirksland

Wolkenluchten polder Dirksland

Clouds Polder Dirksland

Tussen Dirksland en het Haringvliet ligt het Sas van Dirksland. Deze sluis uit 1791 heeft tot de jaren zeventig van de twintigste eeuw dienst gedaan als keer-, schut- en uitwateringssluis. Nadat de Deltawerken de getijden wegnamen, werd het Sas voor het scheepvaartverkeer overbodig. Zo’n 130 jaar achtereen hebben diverse Van den Doelen de sluis van Dirksland beheerd. De eerste was Jilles van den Doel. Veel van de huidige van den Doelen behoren tot zijn nakomelingen.

Goeree-Overflakkee is tot aan de bouw van de brug bij het Volkerak een eiland geweest. Het was slechts per boot bereikbaar. Dirksland heeft enkele eeuwen lang een centrumfunctie op het eiland vervuld. Reizigers van de overkant kwamen in de haven van Dirksland aan. Jarenlang werd de post via het Sas over het eiland verspreid. Vele landbouwproducten werden vanuit Dirksland verscheept. In de Franse Tijd bleef het veer op het Sas belangrijk, omdat het onderdeel vormde van de verbinding Den Briel – Vlissingen.

Bron en meer info: Het Sas van Dirksland

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Wolkenluchten polder Dirksland Wolkenluchten polder Dirksland Wolkenluchten polder Dirksland

11 reacties op “Wolkenluchten polder Dirksland”

Prachtige luchten. Dat krijg je als je zo mooi in de natuur kan zijn. Dirksland, hoe gek kan je het bedenken, schitterende namen hebben jullie.Bekijk de foto’s altijd groter, ze zijn nog eens zoveel mooier.

Hoi Bram,
dit heb je werkelijk weer fantastisch gefotografeerd. In de vergroting zie je nog veel meer moois. Prachtig zijn de wolkenluchten maar ook de Keersluis Dirkslandse SAS heb je geweldig in beeld gebracht. Deze foto’s zijn heel goed voor een expositie van dit gebied. Echt prachtig!

Groet, Helma

fantastisch Bram, wat een heerlijke uitzichten heeft Nederland toch hé, als je dit zit hoef je nooit meer ver weg 🙂
paradijs op aarde aan je achterdeur

Daar is Nederland toch ook wel bekend om die prachtige wolkenluchten. Schitterend in beeld gebracht! Mooie foto’s ook van de keersluis!

prachtige wolkenluchten boven de polder Bram en interessante uitleg over die keersluis..

knappe fotografie !

prettige dag gewenst

Reacties zijn gesloten.