Categorieën
Bloemen Landschap Slide Zomer

Zomer bloemen Juli 2016

Zomer bloemen Juli 2016

Summerflowers July 2016


Een verzameling bloemen close-up en landschap foto’s gemaakt in de zomer maand Juli

A collection of flowers close-up and landscape pictures taken in the summer month of July


Foto’s: © Bram van Broekhoven

Akkerranden

Akkerranden zijn drie, zes of negen meter brede stroken met bloemen of planten die een akker omzomen. Die breedte is afgeleid van het formaat van landbouwmachines en blijkt in de praktijk een juiste maat te zijn voor een natuurlijke omlijsting.

De stroken worden ingezaaid met bloemen of planten. Hiervan profiteren zowel broedende als overwinterende vogels, wat hun overlevingskansen binnen de moderne landbouw verhoogt. De randen leveren in het voorjaar broed- en schuigelegenheid, in de zomer een hoog voedselaanbod aan insecten en in de winter aan zaden en voldoende dekking. Ze voldoen kortom het hele jaar door voor akkervogels.
Bron: Landschapsbeheer


Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Zomer bloemen Juli 2016 Zomer bloemen Juli 2016 Zomer bloemen Juli 2016

14 reacties op “Zomer bloemen Juli 2016”

Normaal gesproken moeten die zo te vinden zijn,
maar er zijn er nu inmiddels al heel veel uitgebloeid denk ik.
Dus ik denk dat je naar een andere lokatie moet uitkijken voor de trouw foto’s.

Beste ,

Mooie foto’s van de bloemenvelden. Mijn vriendin en ik zijn opzoek naar mooie bloemvelden in de regio Tholen. Gisteren hebben we een rondje Tholen gedaan alleen zijn we geen bloemvelden tegengekomen. Kan iemand ons een tip geven waar we moeten zijn? A.s. vrijdag gaan we trouwen en willen we een leuke reportage maken.

Prachtig deze bloemenweelde. De akkerranden zijn een lust voor het oog. Ik heb onlangs gelezen dat deze akkerranden met bloemen toch nadelig zijn voor de insecten. De akkers worden bespoten en dan pakken zo ook voor een deel de akkerranden mee en daar zitten dan juist de insecten.

Je schotelt ons weer een prachtig kleurenpalet voor, Bram, zowel de close-ups als de overzichtsfoto’s zijn stuk voor stuk de moeite waard.
Helaas waait het hier al bijna een week te hard om ook maar aan close-ups of macro’s in de natuur te denken, alles wordt voortdurend heen en weer gezwiept.

Wow wat is deze foto’s echt heel mooi geworden. IK ben gek op bloemen. Zoveel klaprozen heb ik nooit gezien. Wat mooi gezicht Bram. Verschillende bloemen zijn ook schitterend geworden. Hier kan ik puur genieten.
Groetjes Jacqueline & Ferry.

Heel mooi Bram!
Die akkerstroken zijn natuurlijk ook heel bijzonder voor de insecten en vlinders… Mooi systeem moeten ze overal in voeren. 😀
Ik heb gemoten van je foto’s en zeker in het groot!
Fijne week en lieve groetjes van Anna 🙂

wat een heerlijke reeks Bram..

zoveel klaprozen heb ik nog noot gezien..

en die akkerranden zijn bijzonder mooi en nuttig

bij ons vindt je die niet

prettige dag

Reacties zijn gesloten.