Categorieën
Bloemen Goeree-Overflakkee Landschap Slide

Zomer bloemen Wolken luchten

Zomer bloemen Wolken luchten

Hittegolf

Een hittegolf is een serie van minstens 5 zomerse dagen,
waarvan er zeker 3 tropisch moeten zijn.

Hittegolf Augustus 2020

De afgelopen week wat minder met fotografie bezig geweest. Het was en is ook nu nog daar ook veel te warm voor. We zitten midden in een hittegolf, slecht slapen, en buiten is het niet uit te houden met temperaturen dik boven de 30ºC.

Heb toch wel wat foto’s veel zomer bloemen, en van een avond rondje met mooie luchten door de polders van Goeree-Overflakkee toen het nog iets minder heet was, begin van de week.

Dahlia

Dahlia is een plantengeslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae). Het geslacht omvat een tiental soorten, die wild voorkomen in Mexico.

Sierplanten

De oorspronkelijke dahlia’s zijn kale, opgaande, overblijvende kruiden met langwerpige, knolachtige wortels. De bladeren zijn zeer verschillend van soort tot soort. Oorspronkelijk kweekte men de knollen om deze te eten, tot men naliet de knollen te rooien en deze begonnen te bloeien. De eetbare knollen werden zo sierplanten.

Dahlia

20.000 variëteiten

De gekweekte dahlia’s zoals wij die kennen zijn vrijwel zonder uitzondering hybriden. De dahlia’s werden in 1872 in Nederland geïntroduceerd. Er bestaan wel 20.000 variëteiten
Bron: Wikipedia

Passiebloem

Passiebloem (Passiflora) is een geslacht van meest overblijvende en meestal klimmende planten met ranken in de familie Passifloraceae. De enig bekende eenjarige soort is Passiflora gracilis. Ook zijn er bomen en struiken onder de passiebloemen. Er zijn ruim 500 soorten bekend.

Passiebloem

Verspreidingsgebied

Het natuurlijke verspreidingsgebied van de passiebloemen ligt in Noord-Amerika, op de Cariben en in Midden- en Zuid-Amerika. In Zuid-Amerika komen ze voor van de Andes tot in tropisch laagland. Australië heeft meerdere soorten die daar van oorsprong voorkomen. Ook in Oceanië en Azië komen van oorsprong passiebloemen voor.

Kruisiging verhaal

Volgens de overlevering gebruikten Spaanse missionarissen passiebloemen ter illustratie om het kruisigingverhaal van Jezus Christus over te brengen. Toen zij passiebloemen in Amerika ontdekten, zagen zij in de vijf kelk- en de vijf kroonbladeren een verwijzing naar tien van de twaalf apostelen: Petrus en Judas zijn uitgezonderd. De drie stampers leken op de spijkers waarmee Jezus Christus aan het kruis werd genageld.

Doornenkroon

De corona leek op de doornenkroon van Christus. De kronkelige ranken leken op een zweep. De drie schutbladeren stelden de drie Maria’s (Jezus’ moeder, Maria van Bethanië en Maria Magdalena) bij het kruis voor. Het blauw van de bloem verwees naar de hemel of naar het blauwe kleed van Maria.
Bron en meer inför over deze bloem: Wikipedia

Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

5 reacties op “Zomer bloemen Wolken luchten”

Hele mooie foto’s Bram en stilletjes hoop ik dat een paar van die wolkenluchten hier komen en dat het dan lekker gaat regenen.
Het is nu te warm om ook maar iets te doen.
Ik kan geen foto kiezen vind ze allemaal erg mooi.
Hoewel die ene foto van de windmolens en de weerspiegeling in het water heeft iets ongrijpbaars.

Bram nog een fijne dag.

Prachtige foto’s Bram! Die ronde uitsnedes vind ik geweldig, hoe doe je dat?
Dahliaknollen eten, nooit van gehoord en die Spaanse missionarissen hadden veel fantasie moet ik zeggen 😉
Al met al een heerlijke kleurrijke serie waar ik van heb genoten!

Prachtige fotoreeks! De mooie landschappen en schitterende luchten, vullen de serie bloemen perfect aan. Verder nog interessante weetjes als toetje. Dat de dahliaknollen ooit gegeten werden, is nieuw voor mij.

Reacties zijn gesloten.