Categorieën
Landschap Zomer

Zomersedag Nieuwkoopse Plassen

Zomersedag Nieuwkoopse Plassen

Er werd een mooie dag weer voorspeld (zeer zeldzaam deze zomer) Dus heb ik de fiets op de fietsdrager gezet en naar Ter Aar gereden. Had van te voren gezocht op parkeer mogelijkheden op google maps. En een route uitgezocht op route.nl om te rijden

Rondje Nieuwkoopse plassen 61km

Mooie omgeving met stukjes door Noord- en meestal door Zuid-Holland gereden, Veel water bootjes, maar ook veel bebouwing en privé terreinen om het water te komen. Heb er toch weer heel wat foto’s gemaakt en daar wil ik er weer een paar van delen.

Pleziervaart op de Drecht
Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxFacebook

Zomersedag Nieuwkoopse Plassen

13 reacties op “Zomersedag Nieuwkoopse Plassen”

Wo kann man schöner mit dem Fahrrad unterwegs sein als in den Niederlande . Ich selbst bin dort sehr viel mit dem Rad und der Kamera unterwegs. Du hast hier bei deiner Tour, eine wunderschöne Serie von Fotos gemacht. Bei dem Anblick kann ich es kaum abwarten bis es wieder los geht . In zwei Wochen ist es soweit dann geht es nach Westkapelle .
Grüße vom Vogelknipser Werner

Hoi Bram,
ik zou er haast een boot voor aanschaffen hahahahahah….
Prachtige luchten en waters maar nog meer van wat je onderweg tegenkomt aan flora en fauna.
Heerlijk om dat dan in je op te kunnen nemen. Moeit ik ook eens oen zo’n tochtje over die plassen 😉

Groetje, Helma

Inderdaad een andere zomer dan vorig jaar maar groen is hij wel onze zomer en water is er meer dan genoeg, alhoewel, genoeg zal er nooit zijn, maar we kunnen het niet opvangen.
Weer een schitterende reeks Bram.

Het ziet er heerlijk zomers uit! Mooie sfeervolle foto van de waterlelies

Hoi Bram, wat een mooie serie van een omgeving waar ik in mijn erg jonge jaren vaak kwam

Dat Route.nl werkt erg fijn, je weet van tevoren hoeveel km je gaat fietsen, ik navigeer dan op de app van Route.nl of ik maak er een GPX bestand van die ik op de Garmin kan downloaden en dan daarop navigeren, de iPhone moet wel aan een power bank als je er mee navigeert, werkt wel fijn.

Het is een wat andere serie dan je meestal laat zien. Mooie wereld daar. Het lijkt inderdaad wel op het gebied waar ik woon.
Het was voor jou nog wel een heel stuk rijden met de auto voordat je bij het startpunt van je fietstocht was.
Ik heb gisteren ook gisteren ook route.nl ontdekt. Is inderdaad handig om van tevoren je route uit te stippelen. Vandaag maakte ik de eerste route op die manier door Drenthe. Morgen weer.

Mooi waterrijk gebied daar, het doet me wel wat denken aan het Friese merengebied of de Kop van Overijssel. Op mooie dagen is het ion zo’n streek vaak niet zo moeilijk om mooie foto’s te kunnen maken. Deze zomer bevalt mij to dusver prima, ik heb de gematigde zomertemperaturen veel liever dan de verzengende warmte van voorgaan zomers. Maar goed, laat ik de zomer niet prijzen voordat het herfst is, er kan tenslotte nog best een fikse hittegolf komen. De uitersten kunnen groot zijn tegenwoordig, dat moeten we intussen toch wel geleerd hebben.

De omgeving ken ik nog ven heel lang geleden want had hier toen familie wonen en is hier dan ook erg waterrijk en mooi. en je hebt gezellige sfeerfotografie hier gemaakt Bram die ik met veel plezier heb gekeken. En ja het weer was ook zonnig en dan ontvang je toch ook wel zonnige beelden. Je ziet ook steeds meer van die kastjes langs binnenwegen waar je bv fruit, sapjes of marmelade en chutney kan kopen. Men verwacht dan wel dat men eerlijk is en het geld dan netjes in het kistje doet als deze onbemand is. Maar tegenwoordig zijn er gelukkig ook van die camera’s erin verstopt zodat men in de woning kan zien wie er wat koopt en netjes betaald. Het is wel helaas zo dat men hier ook meer huizen bouwt maar ga je wat dieper de polder in dan ontvang je toch ook supermooie natuur. Vond je serie heel erg mooi en natuurgroetjes weer van mij erbij.

Mooie zomerse serie Bram. De eerste met de kano’s vind ik geweldig maar zoals altijd zijn al je foto’s fantastisch. Wat me intrigeert is wat er in het kistje ligt voor de verkoopkast, het lijkt op honingraat maar dat is het vast niet aangezien er geen bijen bij zitten en ik ook niet verwacht dat dat open en bloot verkocht zou worden. De foto met de waterlelies is ook prachtig en mooi bewerkt.
Helaas werken de pijltjes om te bladeren niet dit keer.

Reacties zijn gesloten.