Categorieën
Herfst Historisch Slide

Zonnige herfst wandeling door Veere

Zonnige wandeling door Veere

Sunny walk through Veere

Veere ademt cultuur en historie met monumenten als de Grote Kerk, het Stadhuis aan de markt en de prachtige huizen langs de kaai. En vergeet de stadswallen niet: bolwerken, een stadsgracht, verborgen gangen en aarden wallen vertellen hun eigen verhaal, een verhaal waar je letterlijk in kunt ronddwalen.

Grote Kerk
De Grote Kerk Veere kent een lange en boeiende geschiedenis. Het historisch monument ligt aan de zuidoost-rand van de historische kern Veere. De kerk, voltooid in 1521, is het symbool van de geschiedenis van glorie en verval van de ooit prominente havenstad, een verval, dat heden ten dage gelukkig tot stilstand is gebracht.

Veerse Meer
Het Veerse Meer is een oase voor de watersporter. Ooit was het meer een woelige zeearm, nu is het een paradijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. De verschillende havens van Veere zijn een goed vertrekpunt. In het Veerse Meer wachten talloze onbewoonde eilandjes om ontdekt te worden. Afmeren bij deze bijzondere plekjes is een aanrader. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Campveerse Toren
De Campveerse Toren is een rijksmonumentale verdedigingstoren in de Zeeuwse stad Veere. De toren is in de 15e eeuw gebouwd met als doel het kunnen verdedigen van de haven van Veere.

Geschiedenis
De Campveerse Toren is in de 15e eeuw als verdedigingstoren gebouwd. Echter, volgens overlevering, zou in het pand ook één van ’s lands oudste herbergen gevestigd zijn.
Het complex is in 1950 en in 2007 gerestaureerd. In 1950 is de huidige trapgevel aangebracht, naar voorbeeld van een vroegere trapgevel met pinakels. Hetzelfde geldt ook voor de hoge bedaking.

Bron: Veere Stad en Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Zonnige herfst wandeling door Veere Zonnige herfst wandeling door Veere Zonnige herfst wandeling door Veere

9 reacties op “Zonnige herfst wandeling door Veere”

Ik ben er een keer geweest en vond het inderdaad daar heel mooi. Als ik je prachtige serie zo zie dan is een herhaling van dat bezoek meer dan waard.

Ook dit is weer een prachtige serie geworden, Bram.
Ik zie mezelf nog uit Fryslân vertrekken, maar als je daar bij jullie in de buurt de plekjes weet te vinden, dan is dat ook een erg mooie omgeving. 😉

Net als de anderen die reageerden ben ik er ook lang geleden (zo’n 35 jaar) eens geweest en ik herinner me dat het heel warm was en op het Veerse meer wemelde het van de zeilboten. We hebben toen in de Campveerse toren gezeten om koffie te drinken. Het is een prachtige plaats en dat laten jouw schitterende foto’s heel goed zien. Het is genieten van dit blog!!

Heel lang geleden dat ik er was Bram Roept wel veel op hoor Wij waren vroege op de camping in Yerseke en gingen er wel eens naartoe !! Heel mooi ! Sterke weerspiegelingen Grts

Oh, wat leuk om met je mee te wandelen door Veere.
Al een tijdje niet meer daar geweest….tijdje gewoon 46 jr geleden.
Hadden daar in de Campveerse Toren gegeten toen we in 1 jaar getrouwd waren ;-0
Echte mooie heldere foto`s.

te lang geleden dat ik er nog eens geweest ben Bram….

het is nochtans de andere kant van de wereld niet…

prachtige sfeervolle foto’s

prettige dag

Reacties zijn gesloten.