Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Winter

Zonnige winterdag December

Zonnige winterdag December

Sunny winter day December

Ouddorp

Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee in het zuiden van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Tot 31 december 2012 vormde Ouddorp samen met Stellendam, Havenhoofd en Goedereede de gemeente Goedereede. Het dorp wordt nog weleens verward met het Noord-Hollandse Oudorp, nabij Alkmaar.

Het landelijk gelegen Ouddorp is op Middelharnis-Sommelsdijk na het grootste dorp van Goeree-Overflakkee. Er wonen ongeveer 5.800 mensen. Het grootste deel bestaat uit uitgestrekte lintbebouwing, die zich vanaf het centrum naar het noorden en westen uitstrekt tot een afstand van meer dan 4 kilometer. Doordat zandwallen als erfafscheiding worden gebruikt is een uniek landschap ontstaan (schurvelingenlandschap).

Strand van Ouddorp
Het strand van Ouddorp is één van de mooiste stranden van Nederland. Bezoekers waarderen het uitgestrekte en rustige karakter van het strand van Ouddorp. Daarnaast is het strand geschikt voor zonaanbidders, maar ook voor watersportliefhebbers.
Het Noordzeestrand van Ouddorp is ruim zeventien kilometer lang. Op sommige plaatsen is het strand van Ouddorp vele honderden meters breed.

Ouddorp grenst niet alleen aan de Noordzee, maar ook aan het Grevelingenmeer. Over het algemeen gaan dagjesmensen en toeristen naar het Noordzeestrand, terwijl gezinnen met jonge kinderen vaker kiezen voor het Grevelingenmeer. Een dagje Ouddorp aan het strand kan dus ook op een andere locatie.

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Zonnige winterdag December Zonnige winterdag December Zonnige winterdag December

BewarenBewaren

8 reacties op “Zonnige winterdag December”

Een mooi winterbeeld schets je hier. Ik vind de foto’s van de boten met de branding op de voorgrond wel heel mooi. Daarnaast ben ik ook weer verliefd op je zonsondergang.

Het is je ook ditmaal weer gelukt om een mooie serie samen te stellen, Bram. Als ik er twee foto’s uit zou mogen of moeten kiezen, dan zou het gaan om de 4e foto (WL-4 – Henderika) en de 12e (Brouwersdam bij zonsondergang).

Wat een mooie reportage
Kan zo in de vakantiefolder
Maar Ouddorp is prachtig, net als vele andere plaatsjes.
En het nieuwe Landal Resort Ouddorp Duin heb je mooi gefotografeerd en het hoge speelduin zie je goed afgetekend tegen de duinenrij.
En prachtige vissersboten in actie !
Ik heb genoten bij je op Goeree (maar dat doe ik wel vaker ;-0)

Reacties zijn gesloten.