Categorieën
Landschap Slide Zomer Zonsondergang

Zonsondergang Akkerrand Landschap Bloemen

Zonsondergang Akkerrand Landschap Bloemen

Een mooie zonsondergang op de Slikken van Flakkee
Die is afgesloten voor auto verkeer en alleen bereikbaar op de fiets.

Panoramaweg

Mooie panoramaweg afgesloten na aanhoudende vernielingen.
De Panoramaweg, de mooie toegangsweg over de Slikken van Flakkee naar het strand, recreatieveld en de steiger, is tot nader order gesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Panoramaweg Slikken van Flakkee

Staatsbosbeheer zag zich daartoe genoodzaakt, na aanhoudende overlast en vernielingen. De weg is doorgaans geopend van medio mei tot eind oktober, maar dit jaar waren er amper zeven dagen na de opening al zoveel borden, bermen en schelpensporen vernield dat Staatsbosbeheer moest ingrijpen. Er is voor ruim 50.000 euro aan schade.

Akkerranden

Ook dit jaar zijn er weer bloeiende akkerranden op Goeree-Overflakkee.

Bloeiende Akkerrand

Doelen

De randen dienen meerdere doelen. De randen leveren een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het oppervlaktewater. In de rand mag namelijk geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Hierdoor is er minder kans dat deze stoffen in het oppervlaktewater terechtkomen.
Bron: Flakkee Nieuws

Boerenwormkruid (Tanacetum vulgare)

Boerenwormkruid komt voor op allerlei grondsoorten. Meestal in de volle zon, maar ook in lichte schaduw. Op spoordijken, in wegbermen en ruigten zoals braakliggende terreinen valt boerenwormkruid met z’n dicht opeengehoopte gele bloemhoofdjes goed op.

Boerenwormkruid

Kruipende wortelstokken

Boerenwormkruid is een overblijvende plant. Uit de kruipende wortelstokken ontspringen meerdere, rechtopstaande stengels. De hoogte daarvan varieert van 0.40 m tot 1.20 m. De bladeren zijn geveerd. De deelblaadjes zijn lancetvormig en scherp gezaagd. Om zijn bladvorm en wellicht ook om zijn geur werd boerenwormkruid vaak met een varen vergeleken.
Bron: GROEN! natuurlijk, platform voor natuurliefhebbers

Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Zonsondergang Akkerrand Landschap Bloemen

13 reacties op “Zonsondergang Akkerrand Landschap Bloemen”

Hoi Bram, heel mooi de fotos van de Slikken van Flakkee, prachtige fotos van de bloemen en het landschap. Fijn weekend. Groetjes Caroline

Wederom een prachtige en gevarieerde serie. De bloemen, de insecten, de zonsondergang, het witte huisje, het stille water met de boten…ik heb van het begin tot het einde genoten.

Hoi Bram,
werkelijk een schitterend blog met een keur aan ontzettende mooie foto’s. De zonsondergangen zijn sowieso bij jou altijd al niet te versmaden maar ook de bloemen, de macro’s, de uitkijkjes en vergezichten zijn weer heel mooi gemaakt en ook hele mooi weergegeven. Je verstaat de kunst van het fotograferen en nog meer van het betrokken zijn bij al dit moois.
Echt geweldig.

Groetjes, Helma

PS ik ga zo verder bijlezen. Ik wordt nu groepen voor het eten hahaha…

Bram wat een schitterende serie foto’s en ik word verdrietig wanneer ik lees dat mensen zo omgaan met de natuur.
Het is zo erg dat het overal gebeurd en dat het geen uitzondering is maar eerder normaal is.
Ik begrijp het niet en zal het ook nooit begrijpen.
Je zonsondergangen zijn weer om te watertanden.
Gisteren ben ik weer buiten geweest en ik heb voor het eerst ook voor mijn doen mooie luchten.
Ik dacht dat ik een polarisatiefilter had 58 mm maar mijn groothoeklens was 55 mm.
Maar ik heb genoten.

Nog een fijne avond, Erica

Hoie willy, hier in menig natuurgebied was er ook veel vandalisme gemeld en dat is heel jammer dat men de natuurgebieden niet waarderen om de mooie natuur. Veel drugsafval was er ook weer gevonden in de omgeving van het Alblasserbos met daarbij veel lege bierflesjes daarbij. Je fotografie van de mooie akkerbloemen en de Het bruin blauwtje (Aricia agestis, met de zonsondergangen mochten er weer wezen. Het was een kleurrijk geheel.

Zo ontzettend mooi al die verschillende bloemen en kleuren in de akkerranden en super door jou gefotografeerd Bram.
Ik kan er echt niet bij dat mensen zoveel moois zo maar ‘moeten’ vernielen. Zijn hun hersenen misschien ook aangetast door de Corona?

Dag Bram, hele mooie foto’s. Fraaie en kleurrijke zonsondergangen en bloemen. Foto 9 is een Bruin blauwtje, foto 11 is een Aardhommel en foto 14 is Slangenkruid.

Eerst en vooral ben ik ontzettend verontwaardigd over het gedrag van de bezoekers en de schade die ze aangericht hebben. Ook hier in België merken we dat verschijnsel sinds de corona-beperkingen. Een andere groep mensen heeft blijkbaar de weg naar de natuur gevonden maar hun respect is ver zoek.
Wat je foto’s betreft: prachtige macro- en andere opnames. Hoedje af hiervoor en bedankt wat ik op deze manier van dit prachtige stuk natuur mag meegenieten.

Reacties zijn gesloten.